Share

Twee dagen na de finale van de eerste editie van de Afrikaanse CAF Women’s Champions League stond in het Uruguayaanse Montevideo de finale van de 13de editie van de CONMEBOL Libertadores Feminina op het programma. Het Braziliaanse Corinthians Futebol Feminino won voor de derde keer deze trofee en dat na winst in de finale tegen Independiente Santa Fe uit Colombia.

Corinthians Futebol Feminino na hun derde winst in de CONMEBOL Libertadores Feminina! Foto – (c) Divulgação/Conmebol

Na twee minuten wedstrijd had Corinthians in het Gran Parque Central, het stadion van Club Nacional de Football van Montvideo, geluk toen een schot van Liana Salazar tegen de lat uiteenspatte. Zeven minuten later kwam het zelf op voorsprong. Adriana zette een aanval op aan de rechterkant. Victoria Albuquerque gaf de bal voor, Gabi Portilho kopte aan de tweede paal de bal terug richting de penaltystip en daar stond Adriana om de bal via een speelster van Independiente binnen te koppen (0-1, 9de minuut). Vervolgens ontsnapte Corinthians nog eens aan een tegendoelpunt toen verdediger Yasmim haar eigen uitgelopen doelvrouw Kemelli dribbelde en de bal vervolgens in de voeten van Joemar Guarecuco gaf. Maar de spits van Independiente trapte de open kans naast. Aan de overkant was het wel raak toen Tamires de bal vanop links voorgaf en Gabi Portilho van dichtbij en met rechts doelvrouw Katherine Tapia voor een tweede keer te grazen nam (0-2, 41ste minuut). In de tweede helft viel enkel nog een gevaarlijk schot van Fanny Gauto nipt over doel voor Independiente te noteren! Het was de tiende keer dat een Braziliaans vrouwenvoetbalteam de Libertadores Feminina won, na 2017 en 2019 de derde keer Corinthians Futebol Feminino!

Nog meegeven dat voor de aftrap, tijdens de minuut stilte voor de slachtoffers van Covid-19, de speelsters en de technische staf van Corinthians op hun knieën gingen met opgeheven vuisten en dat in de strijd tegen racisme. Het gebaar vond plaats om een voorval uit de halve finale tegen Club Nacional de Football uit Montevideo aan de kaak te stellen. Eén van de Uruguayaanse speelsters zou immers een racistische belediging op het veld hebben geuit tegen één van hun speelsters in een duel dat ze overigens met 8-0 wisten te winnen!

Bekijk een korte samenvatting met de goals uit de finale dankzij CONMEBOL Libertadores:

Voor nog meer over de CONMEBOL Libertadores Feminina 2021 kan U terecht via:

Website CONMEBOL – Libertadores Feminina Paraguay 2021

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share