Share

Dat Cercle Brugge op zaterdag 27 november 2021 won op bezoek bij KV Mechelen was een verrassing. Dat trainer Yves Vanderhaeghe op zondag 28 november 2021 de deur gewezen werd na die overwinning wekte voor de buitenwereld verbazing op en tenslotte zal wellicht ook vreemd opgekeken worden dat de nieuwe trainer de ex-bondscoach van het Oostenrijks nationale vrouwenvoetbalteam geworden is.

Inderdaad Cercle Brugge heeft na de 13 op 48 en een voorlopige 17de plaats in de Jupiler Pro League onder Yves Vanderhaeghe gekozen voor Dominik Thalhammer. De Oostenrijker tekende inmiddels al een contract tot 2023 en moet groen-zwart zo snel mogelijk uit de degradatiezone zien te halen te beginnen met de uitwedstrijd en de derby op zaterdag 4 december 2021 op bezoek bij KV Kortrijk (*). Dominik Thalhammer is geen onbekende voor wie het vrouwenvoetbal een beetje volgt. Het was immers onder zijn leiding dat Oostenrijk zich voor het eerst plaatste voor een EK-eindronde die van 2017 in Nederland. Alsof dat nog niet genoeg was bereikte Oostenrijk als debutant op dat EK de halve finale door eerst als zwakste team bij de loting de groep met Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk te winnen (7 punten op 9 en dus zonder nederlaag) en in de kwartfinale in Tilburg Spanje uit te schakelen na een scoreloos gelijkspel na verlengingen en strafschoppen (5-3). In de halve finale ging Oostenrijk wel onderuit maar ook pas na strafschoppen terwijl het duel tegen Denemarken in Breda 120 minuten lang 0-0 bleef en de strafschoppenreeks op een 3-0-verlies eindigde. Thalhammer vertrok bij na zijn ambtstermijn bij de Oostenrijkse voetbalbond naar LASK Linz waarmee hij vorig seizoen nog in de UEFA Europa League speelde en één keer won tegen Royal Antwerp FC. Daar was hij niet alleen coach maar ook sportdirecteur en werd hij begin september van dit jaar na een slechte start, drie nederlagen op rij en een voorlaatste plaats in het klassement, ontslagen!

Luister naar Dominik Thalhammer tijdens het EK 2017 in Nederland dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

(*) Cercle Brugge speelt op woensdag 1 december 2021 ook al een wedstrijd in de achtste finales van de Beker van België op bezoek bij KV Mechelen met aftrap om 20u30!

 

Share