Share

Op zaterdag 27 november 2021 was er geen activiteit in de Women’s Scooore Super League vanwee de WK-kwalficatiewedstrijden van de Belgian Red Flames. Er stonden wel volledige speeldagen op het programma in de eerste klasse en in de tweede klasse A en B van het Belgische vrouwenvoetbal. U kan hieronder alle resultaten bekijken.

***1ste klasse – 12de speeldag:

KSK Voorwaarts Zwevezele – OHL Women 3-4;

VC Moldavo – Ren. AEC Mons Ladies op woensdag 8 december om 20u30;

VK Tienen Eva’s – ASE De Chastre 2-4;

KRC Genk Ladies B – Wuustwezel 1-3;

KAA Gent Ladies B – FW Diksmuide Merkem 6-1;

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier:

Standard B – RFC de Liège 1-0;

RSC Anderlecht B – Kontich 3-3;

KV Mechelen bye;

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies wordt voor het eerst leider met 30 punten uit 12 duels. KV Mechelen volgt op de tweede plaats met 28 op 30. Het beloftenteam van OH Leuven is derde met 26 punten uit 10 duels. Onderaan waren er nederlagen voor RFC de Liège (9 punten uit 11 duels), FW Diksmuide Merkem (8 punten uit 10 duels). Ren. AEC Mons Ladies (7 punten uit 9 duels) kwam niet in actie terwijl VK Tienen de degradatietopper verloor (6 punten uit 10 duels) de degradatietopper verloor tegen ASE De Chastre, dat na de eerste competitiewinst van het seizoen wel 14de en laatste blijft maar nu met 5 punten uit 11 wedstrijden. 

***2de klasse A – 11de speeldag::

Dames VK Egem – SC Eendracht Aalst Ladies B 4-1;

ASC Havinnes – Bosdam Beveren 0-7;

KSV Bredene – Club Brugge B 1-4;

KAA Gent Ladies C – Eendracht Mazenzele Opwijk 2-1;

SV Zulte Waregem B – KVK Svelta Melsele 4-0;

Olsa Brakel – Ren. AEC Mons Ladies B 2-2;

KHO Wolvertem Merchtem – KSV Sottegem 4-1;

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem blijft leider met 28 punten op 30. EDaarna volgen 3 ploegen met 21 punten uit 11 wedstrijden en dat zijn KHO Wolvertem Merchtem, Eendracht Mazenzele Opwijk en het derde elftal van KAA Gent Ladies. Het beloftenteam van Club Brugge heeft 20 punten op 30. Onderaan heeft Bosdam Beveren op de 10de plaats 9 punten uit 11 duels. ASC Havinnes en Olsa Brakel hebben 7 punten uit 11 wedstrijden. Het beloftenteam van SC Eendracht Aalst Ladies is 13de met 6 punten uit 11 duels. Het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies is 14de en laatste met 5 punten uit 11 wedstrijden.

***2de klasse B – 11de speeldag:

ASE De Chastre B – KSK Heist 0-2;

VVC Brasschaat – Sibret 3-1;

FWS Woluwe B – FC Irlande Auderghem 5-0;

Olympic Club Charleroi – KV Mechelen B 0-3;

FC Alken – RFC Aywaille 7-0:

Standard C – KVV Vosselaar 0-1;

RUS Loyers – KVC Westerlo Ladies 1-4;

KVC Westerlo Ladies blijft leider met 30 punten uit 10 duels. Ook KVV Vosselaar heeft hetzelfde aantal punten maar een minder doelsaldo. Het beloftenteam van KV Mechelen is derde met 27 punten uit 11 duels. Onderaan klomt KSK Heist naar de 12de plaats met nu 7 punten uit 11 duels, FC Irlande Auderghem is 13de met 6 punten uit 11 wedstrijden en RFC Aywaille sluit de rij op de 14de plaats met 4 punten uit 11 wedstrijden.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share