Share

Op vrijdag 29 juli 2016 wordt voor de 114de keer en voor de 42ste keer in het profvoetbal de Belgische competitie in de hoogste klasse op gang gefloten door Sebastien Delferière met de wedstrijd tussen KV Mechelen en landskampioen Club Brugge, twee clubs die eigenlijk ook in de Super League Vrouwenvoetbal aktief zouden moeten zijn maar om diverse redenen voorlopig maar in de Belgische tweede klasse van het vrouwenvoetbal spelen.

Stonden beide vrouwenvoetbalteams vorig seizoen nog tegenover mekaar in een spectaculaire bekerwedstrijd (3-3) die uiteindelijk na strafschoppen (4-3) in het voordeel van de thuisploeg werd beslist, dan kan dat dit seizoen ook alleen eventueel nog in een later stadium op weg naar de finale met de Belgische beker als inzet. In de nieuwe competitie van 2de klasse zitten ze immers allebei in een andere reeks: Club Brugge in reeks A, KV Mechelen Dames in reeks B. Voor vrouwelijk blauw-zwart begint de competitie in tweede klasse A op zaterdag 3 september 2016 met een bezoek aan KSK Beveren (pas op aftrap al om 12 uur) terwijl KV Mechelen Dames, vorig seizoen kampioen in derde klasse A, op diezelfde dag thuis begint tegen KOVC Sterrebeek, de kampioen van vorig seizoen uit derde klasse B. De aftrap van dat duel is voorzien om 16u30. De Super League Vrouwenvoetbal 2016-17 begint dan weer over precies vier weken op vrijdag 26 augustus 2016 in Genk met het duel tussen KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht.

Nog melden dat U in Sport/Voetbal Magazine van woensdag 27 juli 2016 met een intro van collega Geert Foutré volledige dossiers kan vinden over de nieuwe competitie met informatie over de reeksen 1A en 1B. Op pagina 148 leest U ook een interview met Joseph Allijns (voorzitter van KV Kortrijk) en Johan Plancke (CEO van KSV Roeselare) over de competitiehervorming en verder in het weekblad een in memoriam geschreven door François Colin rond ex-bondsvoorzitter ‘Goed bestuurder, fijne mens’ Jan Peeters die op donderdag 21 juli 2016 op 82-jarige leeftijd overleed.

PS: Op vrijdag 29 juli 2016 begint de Franse Corinne Diacre met haar club Clermont Foot eveneens aan het nieuwe seizoen in de Franse Ligue 2. Ze gaat op de openingsdag van haar derde seizoen als hoofdcoach op bezoek bij Valenciennes. In de voorbije 2 seizoenen eindigde Clermont Foot onder leiding van deze eerste vrouwelijke coach in het Franse profvoetbal achtereenvolgens op een 12de en een 7de plaats!

Luister naar een eerder interview met Corinne Diacre:

Lees meer over de kalender in de Super League van het Belgische vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam.be

Lees meer over de kalender in de eerste en tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam.be

Share