Share

Frankrijk heeft op dinsdag 22 februari 2022 na drie overwinningen op rij voor de tweede keer het eigen Tournoi de France gewonnen. Nadat het eerder Finland en Brazilië opzij had gezet won het nu ook overtuigend tegen uittredend Europees kampioen Nederland.

De basiself van Frankrijk in het slotduel in Le Havre tegen vrouwelijk Oranje! Foto – (c) FFF

Frankrijk nam vlot afstand van de Oranje Leeuwinnen in het Stade Océane van Le Havre. Voor 5.231 toeschouwers kwam het al vroeg op voorsprong na een strafschopdoelpunt van captain Wendie Renard na een handspel van Merel van Dongen bij een voorzet van Kadidiatou Diani (1-0, 20ste minuut). Vijf minuten later kwamen ‘les Bleues’ al 2-0 voor toen Marie-Antoinette Katoto op aangeven van Kadidiatou Diani, haar ploeggenote bij PSG, de score verdubbelde met een knap hakje. Kort na de rust gaf Lineth Beerensteyn vrouwelijk Oranje opnieuw hoop met de aansluitingstreffer en dit na een voorzet van Sherida Spitse die verlengd werd door de ingevallen Katia Snoeijs (2-1, 49ste minuut). De kroon op het Franse werk kwam er in de 74ste minuut toen Marie-Antoinette Katoto haar tweede goal van de avond lukte (opnieuw met een knap hakje) en dit keer op aangeven van Grace Geyoro (3-1, 74ste minuut).

Marie-Antoinette Katoto zal in de komende weken en maanden in het oog moeten gehouden worden want ze is helemaal opengebloeid! Foto – (c) FFF

Frankrijk won zo voor de tweede keer op rij het Tournoi de France na ook al gewonnen te hebben in 2020 toen in Valenciennes. Toen haalde het 7 punten op 9, dit keer het maximum van 9 punten op 9. Het versloeg eerder Finland met 5-0 en vooral ook Brazilië met 2-1. Marie-Antoinette Katoto van PSG lijkt de te volgen spits te worden bij Frankrijk want na haar afwezigheid op het WK 2019 in eigen land is ze inmiddels helemaal doorgebroken en in de armen gesloten door bondscoach Corine Diacre. Katoto werd topschutster van het tornooi met in totaal 4 goals (2 tegen Brazilië en 2 tegen Nederland)!

Bekijk de video van het duel Frankrijk – Nederland met dank aan FFF TV:

Bekijk ook de video van Frankrijk – Braziliê met dank aan FFF TV:

En tot de slot de video van Frankrijk – Finland met dank aan FFF TV:

 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat Nederland tweede werd nadat het de punten deelde met Brazilië (1-1) en won tegen Finland (3-0). Braziliê zelf kwam op de slotdag in Caen, hun thuishaven tijdens dit tornooi, niet verder dan 0-0!
 
 

 

 

 

Share