Share

KRC Genk Ladies heeft op zaterdag 26 februari 2022 geschiedenis geschreven. Het plaatste zich op bezoek bij Standard onder leiding van coach Guido Brepoels voor het eerst voor play-off 1 in de Women’s Scooore Super League en dat na een schitterend parkoers in de eerste twee maanden van het jaar 2022.

Een flink aantal toeschouwers, het zonnetje dat schijnt en twee enthousiaste teams! Wie er niet bij was in Angleur heeft iets gemist! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KRC Genk Ladies wist wat het te doen stond op bezoek bij Standard. Het moest winnen of een punt halen bij de vrouwelijke Rouches. Geen eenvoudige opdracht op papier maar ook niet onmogelijk als een ploeg in vorm is. KRC Genk Ladies moest aan de wedstrijd beginnen zonder captain Sien Vandersanden die tijdens de week op training geblesseerd geraakte maar haar afwezigheid werd goed opgevangen want elke speelster zette zich voor de volle honderd procent in.

De ploegfoto van KRC Genk Ladies voor de wedstrijd met ook het nummer 10 van de geblesseerde Sien Vandersanden erbij! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KRC Genk Ladies zocht gesteund door een flink aantal fans in de eerste helft de aanval, het was beter dan Standard, dat al snel Yuna Appermont met een schouderblessure moest vervangen, en het kreeg mogelijkheden vooral door het mee opkomen op rechts van Gwyneth Vanaenrode (ex-Standard). Maar ook toen Gwen Duijsters eens doorging op links was het gevaarlijk. Het claimde bij die actie zelfs een strafschop toen Lisa Petry (ook al ex-Standard) onderuit ging in de zestien maar Elien Nelissen (Standard) speelde wel degelijk de bal (24ste minuut). Zoë Van Eynde (Standard) was iets over het kwartier het dichtst bij een goal gekomen maar ze stuitte op Aukje van Seijst (17de minuut). Genk kreeg voor de rust de beste kans toen Gwen Duijsters alleen op het doel van Standard afging maar haar poging werd knap in hoekschop gekeerd door Hillary Damman (39ste minuut). Even later was het aan de overkant wel raak toen Davinia Vanmechelen met een vrije trap Maurane Marinucci bereikte en de centrale verdediger met rechts de score opende (1-0, 40ste minuut).

Maurane Marinucci heeft zopas de score geopend voor Standard. Zij wordt omringd door de ingevallen Nadège François en Zoë Van Eynde! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Guido Brepoels wisselde tijdens de rust en bracht Lotte Van Den Steen in het veld als vervangster van Luna Vanhoudt. Het bleek de gouden wissel! Meteen na de rust kwam Lotte op aangeven van Kelsey Geraedts alleen voor de Luikse doelvrouw en ze rondde met een mooie lobbal met rechts af (1-1, 46ste minuut). Zo was KRC Genk Ladies zeker van play-off 1 maar het moest wel nog een volledige helft standhouden. Het werd nog een felle strijd waarbij beide teams nog op zoek gingen naar de overwinning maar doelpunten vielen er niet meer. KRC Genk Ladies mag zich na een 19 op 21 opmaken voor deelname aan play-off 1, de eindronde richting landstitel in het Belgische vrouwenvoetbal.

De bal is vetrokken van de rechtervoet van Lotte Van Den Steen! Maud Coutereels kijkt toe. Even later staat het 1-1 en is KRC Genk Ladies op weg naar play-off 1 in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Dit is de stand na deze inhaalwedstrijd:

1. RSC Anderlecht 18-45 (61-15);

2. OHL Women 17-41 (52-10);

3. Club YLA 18-35 (41-21);

4. Standard 17-33 (37-28);

5. KRC Genk Ladies 18-30 (36-25);

De nummers 1 tot en met 5 hierboven zijn geplaatst voor play-off 1, de nummers 6 tot en met 10 hieronder spelen play-off 2!

6. KAA Gent Ladies 18-29 (36-20);

7. SV Zulte Waregem 17-22 (22-27);

8. Sporting de Charleroi 17-9 (16-63);

9. FWS Woluwe 18-7 (16-65);

10.SC Eendracht Aalst Ladies 18-6 (17-60);

Het is KRC Genk Ladies gelukt! Sien Vandersanden normaal gezien de captain brengt het feestje van de kwalificatie mee op gang! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Inhaalwedstrijden van de 17de speeldag op zondag 27 februari 2022::

OHL Women – Sporting de Charleroi (27/02 om 18u);

***Inhaalwedstrijd van de 16de speeldag op woensdag 2 maart 2022:

SV Zulte Waregem – Standard (20u30);;

Bekijk de feestvreugde bij KRC Genk Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Marine Rosala (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jacqueline Mahieux (Voorzitster KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Betty Van Proeyen (Algemeen Directeur KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Guido Brepoels (coach KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond Standard – KRC Genk Ladies via:

Sportpix.be

Bekijk een verslag van TVL met beelden van Eleven Sports:

TVL.be

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share