Share

Belgisch landskampioen Standard heeft op zaterdag 6 augustus 2016 het Blitz-Turnier in Eschweiler gewonnen waaraan ook Borussia Mönchengladbach uit de Duitse Bundesliga en Alemannia Aachen, dat op het 3de niveau bij onze oosterburen uitkomt, deelnamen.

Het was behoorlijk warm voor het mini-tornooi op het kunstgrasveld in Hehlrath waar Borussia Mönchengladbach en Alemannia Aachen elkaar als eerste partij gaven in duels van 2 x 30 minuten. Borussia Mönchengladbach haalde het in het eerste duel met 3-0 na een doelpunt voor de rust van Tiffany Cameron en twee goals in het tweede halfuur van Barbara Müller en Carolin Corres.

Alemannia Aachen en Borussia Mönchengladbach speelden de openingswedstrijd op het mini-tornooi in Eschweiler! Foto - Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Alemannia Aachen en Borussia Mönchengladbach speelden de openingswedstrijd op het mini-tornooi in Eschweiler! Foto – Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Vervolgens kwamen de vrouwelijke Rouches onder leiding van hun nieuwe coach Hamide Lamara in actie eerst tegen Borussia Mönchengladbach. Standard begon met nieuwkomers Ellen Charlier, Charlotte Cranshoff en Laura Gorniak aan de aftrap en ze speelden vanuit een goede organisatie een behoorlijke partij voetbal waarin er echter niet veel kansen vielen en dus ook geen doelpunten. Zo bleef het 0-0.

Ellen Charlier, Charlotte Cranshoff en Laura Gorniak, de nieuwkomers bij Standard! Foto - Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Ellen Charlier, Charlotte Cranshoff en Laura Gorniak, de nieuwkomers bij Standard! Foto – Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Indien Standard de laatste wedstrijd tegen Alemannia Aachen met minstens 3 doelpunten verschil won kon het dus dit tornooi winnend afsluiten. In het begin van dit duel tegen Alemannia Aachen had je niet meteen de indruk dat dit zou gebeuren maar toen was er plots een voorzet van Laura Gorniak vanop links richting Sarah Wijnants en zij zorgde voor het openingsdoelpunt (1-0). Nauwelijks enkele minuten later bediende Charlotte Cranshoff opnieuw Sarah Wijnants en het stond 2-0 en nog was het niet gedaan want nauwelijks opnieuw afgetrapt belandde de bal opnieuw bij Sarah Wijnants. Zij kapte in het strafschopgebied haar tegenstander uit en behield het overzicht voor de 3-0, een zuivere hat-trick in minder dan tien minuten!

Sarah Wijnants lukte een zuivere hat-trick tegen Alemannia Aachen! Foto - Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Sarah Wijnants lukte een zuivere hat-trick tegen Alemannia Aachen! Foto – Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Standard zat op rozen en had nog een halfuur om de eindoverwinning binnen te halen. Eén keer scoren was voldoende maar de vrouwelijke Rouches deden dat zelfs nog vier keer en telkens via de bijzonder attente Julie Biesmans die de score in haar eentje opdreef naar 7-0.

Luister naar een reactie na afloop van het tornooi van Julie Biesmans op Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans in Hehlrath (Eschweiler) via:
Fotopagina Paul Dijkmans

De affiche van het internationaal vrouwenvoetbaltornooi in het Franse Woippy! Foto - (c) FC Woippy

De affiche van het internationaal vrouwenvoetbaltornooi in het Franse Woippy! Foto – (c) FC Woippy

PS: Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016 neemt Standard deel aan het 5de internationaal vrouwenvoetbaltornooi in het Franse Woippy waaraan 12 clubs deelnemen. De Belgische landskampioen gaat er in eerste instantie spelen in groep C tegen de Franse tweedeklasser Stade de Reims en de Franse eersteklasser FC Metz. Wie daarna de tegenstanders worden is nog niet bekend.

Hieronder kan U de groepsindeling in Woippy bekijken:

Groep A: AS Nancy, Clube de Albergaria (Portugal), SGS Essen (Duitsland);
Groep B: FC Rouen, ZNK Olimpija Ljubljana (Slovenië), FC Zürich (Zwitserland);
Groep C: Stade de Reims, Metz, Standard (België);
Groep D: FC Woippy, ADO Den Haag (Nederland), SC Freiburg (Duitsland).

Share