In de Italiaanse Serie A Femminile noteerden we op zondag 27 februari 2022 een verrassing van formaat. Na 54 competitiewedstrijden zonder nederlaag liep kampioen Juventus dan toch tegen een eerste verlies aan sinds 27 maart 2019.

Op woensdag 27 maart 2019 verloor Juventus in de competitie in het Stadio Mirebello van Regio Emilia op bezoek bij Sassuolo met 2-1 na doelpunten van de Schotse Eilish McSorley (1-0, 17de minuut), de gelijkmaker van Cristiana Girelli (1-1, 58ste minuut) en het winnende doelpunt van Martina Tomaselli in de toegevoegde tijd (2-1, 90ste + 3′ minuut).

Bekijk een samenvatting van dat verlies dankzij Sassuolo TV:

Vervolgens zorgde het vrouwenteam van Juventus voor opmerkelijke cijfers in de Serie A Femminile aangezien ze voor de aftrap op bezoek bij Empoli al 54 competitieduels ongeslagen waren. Maar daaraan is op zondag 27 februari 2022 dus een einde gekomen. Met doelpunten van Valeria Monterubbiano (1-0, 9de minuut) en een tweede van Cecilia Prugna (2-0, 15de minuut) liep Empoli snel uit. Juventus kon pas na 77 minuten terugslaan via Lisa Boattin (2-1) en vervolges kreeg Cristiana Girelle de kans om vanop de strafschopstip gelijk te maken maar doelvrouw Alessia Capelletti hield de poging uit haar doel waardoor het 2-1 bleef.

Bekijk de samenvatting met dank aan FIGC Calcio Femminile:

Juventus blijft wel leider met nu 40 punten uit 15 wedstrijden. AS Roma volgt op 3 punten, Sassuolo, het team van Diede Lemey en Davina Philtjens, is derde met 35 punten! Empoli blijft door de overwinning 9de met 15 punten, dat is net boven de degradatieplaatsen waar op dit ogenblik Napoli 14, Lazio 4 punten en Hellas Verona 1 punt staan. Nog meegeven dat Juventus eind maart in de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League een heen- en terugwedstrijd speelt tegen Olympique Lyonnais, het team van Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman!