Is het voor de mannen van R. Union Saint-Gilloise kort voor het einde van de reguliere competitie en de start van de play-offs nog niet duidelijk of ze dit jaar Belgisch landskampioen zullen worden voor het vrouwenteam van de club was het op zaterdag 19 maart 2022 in elk geval D-day! In hun reeks in de derde provinciale Brabant ACFF ontvingen ze op het sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel de derde in de stand FC Schaerbeek.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De topaffiches in deze reeks zorgden al voor heel wat doelpunten en dat was op zaterdag 19 maart 2022 niet anders. Ook in de titelwedstrijd van R. Union Saint-Gilloise tegen FC Schaerbeek was dat het geval. Zo stond het bij de rust al 5-1 voor het team van coach Thomas Otuszewski na goals van Yasmine Mazouzi (2de en 44ste minuut), Charline Deswaelf (11de minuut), Ryana Meylemans (23ste minuut) en Marika Winska (40ste minuut). Voor de bezoekers onder leiding van coach Mauricio Torres was het Carolina Garcia die het doelpunt lukte (23ste minuut) terwijl ook Zohra Ziti het doelhout trof (24ste minuut).

In het eerste kwartier van de tweede helft kwamen de bezoekers met voornamelijk speelsters uit Latijns-Amerika terug tot 5-3 na doelpunten van Celia Zarate (49ste minuut) en Carolina Garcia met haar tweede van de dag (55ste minuut). Met succesvolle vrije trappen zorgden Marika Winska (67ste minuut) en Charline Deswaelf (73ste minuut) voor een 7-3-voorsprong. Tussen de raketten door trapte Héloïse Daspremont ook nog tegen het doelhout voor de thuisploeg. Zohra Ziti, die eerder de lat trof, zorgde vervolgens voor de 7-4 (83ste minuut). Tot slot luktel Ryana Meylemans met twee succesvolle schoten nog twee doelpunten waardoor ze de eindstand op 9-4 bracht en haar eigen totaal in deze titelwedstrijd op drie.

R. Union SG is dankzij deze overwinning de kampioen in deze reeks met nog steeds het maximum 60 op 60 terwijl er nog 4 duels te spelen zijn. FC Schaerbeek blijft voorlopig derde met 41 op 57. Black Star FC is na de winst van zaterdag in de vroege vooravond thuis tegen AS Brussels City (4-2) tweede met 46 op 60.