Share

Drievoudig Gouden Schoen en captain van de Belgian Red Flames Tessa Wullaert is met een jaar vertraging op woensdagavond 20 april 2022 gehuldigd als ereburger van Wielsbeke. Ze kreeg die titel uiteraard voor haar uitzonderlijke prestaties in het voetbal.

Tessa Wullaert, het icoon van het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Tessa Wullaert groeide vanuit West-Vlaanderen uit tot het icoon van het Belgische vrouwenvoetbal. Na de beginjaren in Wakken, Harelbeke en Zulte voetbalde ze bekers en titels bijeen bij RSC Anderlecht, Standard de Liège, het Duitse VfL Wolfsburg en het Engelse Manchester City. In de zomer van 2020 kwam ze mede door corona terug voetballen in België waar ze inmiddels op weg is naar een tweede landstitel met vrouwelijk paars-wit. Ze speelde ook al 106 keer voor de Belgian Red Flames en ze scoorde daarin 65 goals meest recent nog 2 in Albaniê en 4 in Kosovo! De volgende uitdagingen zijn het EK 2022 in Engeland, de kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland en wie weet een nieuwe transfer naar een topploeg.

Tessa Wullaert veroverde vanuit West-Vlaanderen vele voetbalharten in België maar ook daarbuiten! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Tessa Wullaert kreeg een mooi lint als ereburger van Wielsbeke en een trofee die werd gemaakt door de 87-jarige Joseph Mortier, een oude bekende van de topschutster in de Women’s Scooore Super League (ze scoorde vorige zaterdag nog 5 keer in de Cegeka Arena tegen KRC Genk Ladies) want het was deze man die haar toen ze nog jong was regelmatig naar de trainingen en naar de wedstrijden van de nationale ploeg voerde.

Lees nog meer hierover via:

Website VRT

en via:

Website Het Laatste Nieuws

en via:

Website Het Nieuwsblad

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: U kan Tessa Wullaert vrijdagavond 22 april 2022 aan het werk zien in play-off 1 van de Women’s Scooore Super League met RSC Anderlecht tegen Standard. De aftrap in het Begijnhofstadion van Overijse is om 20 uur.

 

 

 

Share