Share

Het was al van zaterdag 29 mei 2010 geleden dat er nog eens een titelwedstrijd op het programma stond aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee. Maar destijds mocht OH Leuven als zesde in het eindklassement van het seizoen 2009-10 enkel toekijken hoe STVV en Standard Fémina in een testmatch voor het kampioenschap speelden. Aline Zeler was destijds de heldin met haar drie doelpunten voor de vrouwelijke Kanaries van toen nog Roland Duchätelet. Enkele weken later speelde de ex-Belgische recordinternational opnieuw voor Standard waar een jaar later haar ex-voorzitter de nieuwe baas werd.

Aline Zeler, hier aan de bal, voor STVV, won de allereerste titel van STVV in Oud-Heverlee tegen Standard (hier met Audrey Demoustier). Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Paul Dijkmans

Stefania Vatafu, die op woensdagavond 27 april 2022 al vroeg het winnende doelpunt scoorde voor RSC Anderlecht op bezoek bij de rechtstreekse titelconcurrent OHL Women, zal wellicht niet meteen verhuizen naar de tegenstander van woensdagavond maar de Roemeense international gaf ook bij deze titel van RSC Anderlecht haar visitekaartje af. Een echte spelmaker, eentje dat je in zo’n wedstrijden best kan gebruiken. Dat was misschien wel wat er ontbrak bij de thuisploeg die heel knap herfstkampioen werd maar het nadien om allerlei redenen niet kon afmaken. Het hoe of waarom dat is een analyse die de technische staf van OHL Women moet maken.

De technische staf van RSC Anderlecht onder leiding van coach Johan Walem! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bij RSC Anderlecht kunnen ze alleen maar fier zijn dat ze ondanks een desastreuze start en een bijzonder moeilijk seizoen het nog maar eens gehaald hebben. Vijf landstitels op rij zelfs in het Belgische vrouwenvoetbal is dat met zijn vaak moeilijke situaties en momenten niet altijd vanzelfsprekend! Geldschieter Marc Coucke, voorzitter Wouter Vandenhaute, afscheidnemend coach Johan Walem, topschutster en vrouwenvoetbalicoon Tessa Wullaert, captain Laura De Neve, doelvrouw Justien Odeurs, Jarne Teulings die terugkwam van FC Twente, en alle anderen hadden hun inbreng in dit woelige verhaal en ze mochten dan toch nog en terecht juichen kort voor het einde van het seizoen. Vanaf volgende week mag de blik richting de laatste play-offwedstrijd op bezoek bij Club YLA en de bekerfinale op zaterdag 14 mei 2022 in Mechelen tegen Standard.

Joy Kersten lukte haar tweede doelpunt op rij voor KRC Genk Ladies in play-off 1 dit keer op bezoek bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Datzelfde Standard ontving op de achtste speeldag in play-off 1 op Sclessin met KRC Genk Ladies toch wel de revelatie van de tweede seizoenshelft. Het team van Guido Brepoels doet haar uiterste best om ook nu weer sterk voor de dag te komen en het behaalde dit keer opnieuw een gelijkspel in Luik en dat ondanks twee rode kaarten. Joy Kersten (ex-Excelsior) tikte na een mooie aanname KRC Genk Ladies net als in Aalter op voorsprong (0-1) maar alweer een schitterend doelpunt van Davinia Vanmechelen zorgde voor een puntendeling (1-1). Zowel Fleur Pauwels (67ste minuut) als Sien Vandersanden (90ste + 2′ minuut) moesten na een dubbele gele kaart vroegtijdig naar de kleedkamers maar KRC Genk Ladies doet met 7 punten in deze eindronde toch ook alweer beter dan verwacht. Op zaterdag 30 april 2022 mag het in de voor hen laatste wedstrijd van het seizoen nog eens OHL Women ontvangen.

Davinia Vanmechelen zorgde met een schitterende treffer voor de gelijkmaker in het duel tussen Standard en haar ex-club KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

In play-off 2 won KAA Gent Ladies voor de zesde keer op rij in deze eindronde en dit thuis tegen SV Zulte Waregem (4-0) terwijl SC Eendracht Aalst met dezelfde cijfers zegevierde op bezoek bij Sporting de Charleroi (0-4) wat goed was voor de derde overwinning op rij.

Sheila Broos, Ulrike De Frère en Lieselot De Kegel mogen juichen voor SC Eendracht Aalst Ladies dat nu ook won op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 8ste speeldag in play-off 1:

OHL Women – RSC Anderlecht 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: 16′ Stefania Vatafu 0-1.

Bekijk de samenvatting met dank aan RSCA TV / Eleven Sports:

Standard – KRC Genk Ladies 1-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 56′ Joy Kersten 0-1, 90′ + 1′ Davinia Vanmechelen 1-1.

Rode kaarten: 67′ Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies) (na 2x geel), 90′ + 2′ Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) (na 2x geel).

Club YLA bye;

***Dit is de stand na de achtste speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht 7-41 (19-5);

OHL Women 6-30 (14-7);

Standard 6-26 (6-9);

KRC Genk Ladies 7-22 (6-10);

Club YLA 6-20 (4-18);

De topschutters in play-off 1 zijn:

8 doelpunten:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is voorlopig de topschutster in play-off 1 van de Women’s Scooore Super League 2021-22! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

5 doelpunten:

Amanda Johnsson Haahr (OHL Women), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

3 doelpunten:

Davinia Vanmechelen (Standard)

2 doelpunten:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Hannah Eurlings (OHL Women), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Marie Detruyer (OHL Women), Jill Janssens (OHL Women), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (Club YLA), Joy Kersten (KRC Genk Ladies);

1 doelpunt:

Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Lola Wajnblum (OHL Women), Sanne Schoenmakers (Standard), Gwyneth Vanaenrode (KRC Genk Ladies), Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht, Welma Fon (Standard), Celien Guns (Club YLA), Isabelle Iliano (Club YLA), Hanne Merkelbach (Standard), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht);

Owngoal:

Emily Schapdryver (Club YLA voor RSC Anderlecht);

Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de achtste speeldag in de play-offs van de Women’s Scooore Super League met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 8ste speeldag in play-off 2:

KAA Gent Ladies – SV Zulte Waregem 4-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 16′ Lobke Loonen 1-0, 49′ Chloé Vande Velde 2-0, 69′ Chloé Vande Velde 3-0, 76′ Féli Delacauw 4-0.

Sporting de Charleroi – SC Eendracht Aalst Ladies 0-4 (rust: 0-1);

Doelpunten: 13′ Niki Pellens 0-1, 48′ Sheila Broos 0-2, 72′ Ulrike De Frère 0-3, 82′ Bente Verspeelt 0-4.

FWS Woluwe bye;

***Dit is de stand na de achtste speeldag in play-off 2:

KAA Gent Ladies 6-33 (28-1);

SV Zulte Waregem 6-20 (9-8);

SC Eendracht Aalst Ladies 7-16 (10-7);

FWS Woluwe 6-10 (5-15);

Sporting de Charleroi 7-6 (1-22);

De topschutters in play-off 2 zijn:

8 doelpunten:

Féli Delacauw (KAA Gent Ladies);

Feli Delacauw is voorlopig de topschutster in play-off 2 van de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

6 doelpunten:

Shari Van Belle (KAA Gent Ladies);

3 doelpunten:

Vanessa Susanna (KAA Gent Ladies);

2 doelpunten:

Rania Boutiebi (KAA Gent Ladies), Ella Vierendeels (SV Zulte Waregem), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe),  Nicky Van Den Abbeele (SC Eendracht Aalst Ladies), Lore Jacobs (KAA Gent Ladies), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Niki Pellens (SC Eendracht Aalst Ladies), Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies),

1 doelpunt:

Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Noa Corbeels (FWS Woluwe), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Chiara Steyvers (SV Zulte Waregem), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Samya Hassani (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (SV Zulte Waregem), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi),  Jana Janssens (FWS Woluwe), Kenza Vrithof (FWS Woluwe), Chanel Vandenhouwe (SC Eendracht Aalst Ladies), Bente Verspeelt (SC Eendracht Aalst Ladies).

Owngoal:

Chrystal Lermusiaux (voor KAA Gent Ladies tegen Sporting de Charleroi), Silke Vanwynsberghe (voor SV Zulte Waregem tegen KAA Gent Ladies);

***Dit is het programma voor de negende speeldag in de play-offs:

*Play-Off 1 – Zaterdag 30/04/2022:

KRC Genk Ladies – OHL Women (14u);

Standard – Club Brugge (14u);

RSC Anderlecht bye;

*Play-Off 2 – Vrijdag 29/04/2022:

KAA Gent Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies (20u30);

KAA Gent Ladies, dat play-off 2 won, mag het op vrijdagavond thuis opnemen tegen SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Zaterdag 30/04/2022:

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe (16u);

Sporting de Charleroi bye;

***Dit is het programma voor de tiende speeldag in de play-offs:

*Play-Off 1 – Zaterdag 07/05/2022:

OHL Women – Standard (14u);

Club YLA – RSC Anderlecht (14u);

KRC Genk Ladies bye;

*Play-Off 2 – Vrijdag 06/05/2022:

Sporting de Charleroi – SV Zulte Waregem (20u);

FWS Woluwe – KAA Gent Ladies (20u30);

SC Eendracht Aalst Ladies bye;

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share