Share

Ella De Vries mag straks de Belgische arbitrage vertegenwoordigen op het EK Vrouwenvoetbal 2022 in Engeland. Dat is niet echt een verrassing want zij was in het verleden al actief op grote tornooien bij de vrouwen als assistent-scheidsrechter en ze fungeerde in dezelfde rol ook al op in de Pro League bij de mannen. Nu is ze als 45-jarige de eerste Belgische Video Assistant Referee op een groot eindtornooi!

Ella De Vries mag de Belgische arbitrage vertegenwoordigen op een groot tornooi! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Op dinsdag 19 april 2022 maakte de UEFA de namen bekend van de scheidsrechters, hun assistenten en de mensen die als Video Assistant Referee zouden optreden. Daar zaten toen geen Belgische namen bij. Er is inmiddels op donderdag 28 april 2022 een update gekomen met een extra VAR en dat is de Belgische Ella De Vries geworden. Zij debuteerde als assistent-VAR in de finale van de Belgische Supercup op zaterdag 21 juli 2021 tussen Belgisch landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar KRC Genk. Sindsdien heeft ze al 13 wedstrijden achter de rug. Zij zal uiteraard geen wedstrijden van de Belgian Red Flames voorgeschoteld krijgen maar ze kan wel al uitkijken naar een interessant tornooi dat van woensdag 6 tot en met zondag 31 juli 2022 zal plaatsvinden in Engeland!

Lees nog meer hierover en over de carrière van Ella De Vries via:

Website KBVB / RBFA

Lees ook nog over de aanduiding van de officials voor het EK Vrouwenvoetbal 2022 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

 

 

 
  •  
Share