Share

Het had toch nog wat meer voeten in de aarde dan verwacht maar uiteindelijk behaalde YR KV Mechelen, momenteel nog tweede in de eerste klasse van het Belgische nationale vrouwenvoetbal, in tweede zit de licentie om vanaf volgend seizoen 2022-23 deel te nemen aan de derde editie van de Women’s Scooore Super League.

 

 

Frank Lagast, de CEO van de club, is blij met het verkrijgen van de licentie! Hij vindt het een belangrijke mijlpaal voor de club: “We zetten als geel-rode familie onze schouders onder dit project en willen gestaag groeien. Zo kunnen we hopelijk nog meer meisjes de kans bieden om bij KV Mechelen te komen voetballen. Het kadert ook perfect binnen ons verhaal van inclusie waar we al een tijdje aan schrijven.”

De bank van KV Mechelen, met zittend tweede van links Marie-Paule De Bell, is volgend seizoen te zien in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

 

Het vrouwenvoetbal bij KV Mechelen begon in 2003 met een caféploeg, zo laat voorzitster Marie-Paule De Bell op de website van de club weten. Het waren immers vrouwelijke fans van KV die als eerste gingen voetballen. Vervolgens ging het via de provinciale reeksen naar het nationale vrouwenvoetbal en vanaf volgend seizoen het seizoen 2022-23 mag geel en rood dus op het hoogste niveau uitkomen.

Farid Goreishvand half maart 2022 toen bekend werd dat hij de nieuwe trainer wordt van KV Mechelen! Foto – (c) KVM / FG

KV Mechelen heeft met Leen Glazemakers en Ilse Laarmans twee sportieve verantwoordelijken die zelf eerder op het veld stonden en de voorbije jaren al meewerkten aan een plan richting het hoogste niveau. Die stap wordt nu realiteit en KV Mechelen is er klaar voor. Farid Goreishvand wordt de coach van KV Mechelen in de Women’s Scooore Super League en er wordt naast de speelsters van de huidige kern vooral ook uitgekeken naar jonge speelsters met al wat ervaring in de Women’s Scooore Super League.

Lees nog meer hierover via:

Website KV Mechelen Dames

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share