Share

Nog voor Standard op Sclessin Club YLA ontving op zaterdag 29 april 2022 in het kader van de 9de en voorlaatste speeldag in play-off 1 maakte technisch directrice Fery Ferraguzzi bekend dat ze omwille van persoonlijke en familiale redenen vanaf volgend seizoen niet langer de vrouwelijke Rouches zal managen. Ze zal wel nog een belangrijke rol blijven spelen binnen de scoutingscel van de club. 

Fery Ferraguzzi kreeg voor de wedstrijd bloemen uit handen van Ingrid Vanherle voor haar meer dan 40 jaar dienst bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Standard begon flitsend tegen Club YLA met een vroeg en knap doelpunt van Welma Fon na een diepe bal van Davinia Vanmechelen. Het schot van Fon, die eerst Frauke Timmerman op het verkeerde been zette, ging over Femke Schamp in het Brugse doel (1-0, 4de minuut). Club YLA kwam daarna langzaam terug in de wedstrijd maar een schot van Marie Minnaert ging over. Femke Schamp moest daarna met de voet redding brengen bij een nieuwe poging over de grond dit keer van Welma Fon. Hillary Damman moest vervolgens plat bij een poging van Marie Minnaert. Bij de rust stond het 1-0.

Davinia Vanmechelen bedankt hier Elien Nelissen voor haar voorzet bij de tweede goal voor Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In het begin van de tweede helft sloeg Standard opnieuw onmiddellijk toe. Elien Nelissen ging door op links, gaf de bal voor en Davinia Vanmechelen, niet in buitenspel volgens de assistent-scheidsrechter, tikte de 2-0 binnen (47ste minuut). Femke Schamp was dan sneller dan Welma Fon bij een diepe bal van Davinia Vanmechelen. Een poging van dichtbij van Luka Maillard kende geen succes terwijl een vrije trap van opnieuw Davinia Vanmechelen over het Brugse doel ging. Na een handspel van Constance Brackman op de eigen helft nam Esther Buabadi snel de vrije trap richting de vrijstaande Marie Minnaert en zij liet de Luikse doelvrouw kansloos (2-1, 64ste minuut).

Marie Minnaert krijgt felicitaties van Saar Verdonck na haar aansluitingstreffer voor Club YLA op bezoek bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Een minuut later stond het ei zo na 2-2 toen Marie Minnaert na slecht uitverdedigen van Standard de bal richting Daisy Baudewijns stuurde maar haar poging werd dit keer nog met de vingertoppen gered door Hillary Damman (65ste minuut). De gelijkmaker zou er niet meer komen want zes minuten later kopte de ingevallen Hanne Merkelbach een voorzet van Davinia Vanmechelen via de paal binnen (3-1, 71ste minuut) en het werd zelfs nog een zwaarder verlies voor Club YLA toen Loredana Humartus op rechts doorging, de bal voorgaf, Frauke Timmermans met een deviatie haar eigen doelvrouw verraste en Luka Maillard aan de tweede paal binnentikte (4-1, 79ste minuut). In het slot hadden zowel Marie Minnaert (poging gered door Hillary Damman) als Davinia Vanmechelen  (door invallersdoelvrouw Elke Geeraert nog gered in hoekschop) nog kunnen scoren maar het bleef uiteindelijk bij Standard 4 Club YLA 1!

Luka Maillard zorgde voor de 4-1 en krijgt hier felicitaties van Hanne Merkelbach die de derde goal voor Standard scoorde! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Standard boekte zo haar derde overwinning in deze play-off 1 en het droeg die op aan Fery Ferraguzzi,  die in 1980 als speelster de overstap maakte van Lazio Roma richting Standard Fémina waar ze nadien met passie, toewijding en liefde voor haar club uitgroeide tot een clubicoon!

Lees over het vertrek van Fery Ferraguzzi via:

Website Standard

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond Standard – Club YLA via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

PS: Nog in play-off 1 won OHL Women op hetzelfde moment op bezoek bij KRC Genk Ladies met 1-4. In play-off 2 was er 7-0-winst voor SV Zulte Waregem thuis tegen FWS Woluwe terwijl KAA Gent Ladies op vrijdagavond al thuis won tegen SC Eendracht Aalst Ladies met 4-1. 

Share