Share

Ijsland, de eerste tegenstander van de Belgian Red Flames op het komende EK Vrouwenvoetbal op zondag 10 juli 2022 in het Academy Stadium van Manchester City, won op woensdag 29 juni 2022 het voorbereidingsduel op bezoek bij Polen nadat het een achterstand bij de rust omdraaide!

Het oefenduel onder leiding van de Poolse referee Michalina Diakow was een weerzien tussen Ewa Pajor, de captain van Polen, en Sara Björk Gunnarsdottir, de captain van Ijsland, die nog samen bij VfL Wolfsburg hebben gespeeld! Foto – (c) KSI

Geen thuiswedstrijden of uitzwaaiwedstrijden voor Ijsland in de voorbereiding op het EK 2022 in Engeland wel één vriendschappelijke wedstrijd met het oog op die eindronde, de vierde opeenvolgende overigens al voor Ijsland dat in 2013 het beste resultaat haalde toen het in Zweden de kwartfinales haalde. Het duel in Grodzisk Wielkopolski, dat gelegen is op zowat een uurtje rijden ten zuidwesten van Poznan, werd gewonnen met 1-3!

De startelf van Ijsland bij het oefenduel op bezoek bij Polen! Foto – (c) KSI

De thuisploeg onder leiding van bondscoach Nina Patalon kwam in de toegevoegde tijd van de eerste helft op voorsprong toen Tanja Pawollek de bal diep speelde, Martyna Wiankowska niet egoïstisch was en beheerst afspeelde naar Ewa Pajor die de bal met rechts onder doelvrouw Sandra Sigurdardottir binnentrapte (1-0, 45ste + 2′ minuut). In de tweede helft sloeg Ijsland terug met eerst de gelijkmaker van Berglind Thorvaldsdottir op aangeven van Gunnhildur Jonsdottir, die in de Verenigde Staten bij Orlando Pride speelt (1-1, 52ste minuut). Precies twee minuten en zes seconden later stond Ijsland al op voorsprong nadat captain Sara BJörk Gunnarsdottir, die deze zomer de overstap maakt van UWCL-winnaar Olympique Lyonnais naar Juventus, een bal doortikte naar Sveindis Jonsdottir en de speelster van VfL Wolfsburg eerst Małgorzata Mesjasz uitspeelde en dan van binnen de zestien de bal met links hoog in de touwen van het doel verdedigd door Karolina Klabis joeg (1-2, 54ste minuut). Even over het uur trapte de centrumspits van Ijsland Berglind Thorvaldsdottir van het Noorse Brann Bergen op aangeven van Karolina Vilhjalmsdottir en nadat ze Małgorzata Mesjasz uitgespeeld had dan van dichtbij tegen de buitenkant van de paal (63ste minuut). Het derde doelpunt voor de bezoekers kwam er na slecht uitverdedigen van Polen. Małgorzata Mesjasz speelde van aan de rechterkant schuin voorwaarts richting Adriana Achcińska die centraal stond opgesteld. De bal ging te ver en belandde in de voeten van de ingevallen Agla María Albertsdóttir. De speelster van het Zweedse BK Häcken, die ingevallen was voor Karolina Vilhjalmsdottir van Bayern München, controleerde en trapte vervolgens met links zuiver in de hoek en onhoudbaar voor doelvrouw Karolina Klabis (1-3, 84ste minuut). 

U kan een samenvatting van Polen – Ijsland bekijken dankzij TVP Sport:

 

Lees ook nog over Polen – Ijsland via:

Website Poolse voetbalbond – PZPN – Laczynaspilka

En ook nog via:

Website Voetbalbond Ijsland – KSI

Lees nog meer over de selectie van Ijsland via:

Vrouwenteam.be

Lees over het komende EK ook nog via:

BBC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share