Share

Op woensdag 6 juli 2022 staat in Manchester de openingswedstrijd van het EK Vrouwenvoetbal 2022 op het programma. Op zaterdagavond 2 juli 2022 ging de African Women’s Cup of Nations van start met in Rabat het openingsduel tussen Marokko en Burkina Faso.

 

De openingsceremonie werd opgeluisterd door toespraken van CAF-voorzitter Patrice Motsepe en FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Ze werden gevolgd door een kleurrijk optreden van de Marokkaanse muzikante Manal Benchlika en vuurwerk.

Daarna was het de beurt aan de Leeuwinnen van de Atlas om zich te laten opmerken en dat 22 jaar na hun laatste deelname. Onder leiding van ex-Frans international Reynald Pedros, die ook twee keer de UEFA Women’s Champions League won, wisten ze hun openingswedstrijd te winnen dankzij een doelpunt van de 32-jarige captain Ghizlane Chebbak. De speelster van AS FAR scoorde uit een vrije trap waarop Mariam Outarra, de doelvrouw van Burkina Faso, zich verkeek (1-0, 29ste minuut).

Bekijk een samenvatting dankzij CAF TV:

Bekijk ook nog deze video met het vieren van de goal van de openingsmatch:

 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share