Op vrijdag 1 september 2017 stond de openingsspeeldag van de Super League 2017-18 op het programma. Met slechts 6 clubs in competitie kon je slechts kiezen uit 3 wedstrijden om te gaan bekijken. Wie niet naar Angleur ging zal Standard – KSK Heist nooit meer in beeld kunnen herbekijken want de verantwoordelijken voor het vrouwenvoetbal bij de KBVB zijn er na de euforie rond de kwalificatie van de Belgian Red Flames voor het EK 2017 in Nederland niet in geslaagd om tijdig wakker te worden en de financiële overeenkomst met Sportbeat voor de covering van de wedstrijden op het hoogste niveau in België op tijd te verlengen …

En het was juist daar in Angleur dat de openigsgoal van het nieuwe seizoen in de Super League viel na 13 minuten al door de van RSC Anderlecht teruggekeerde Lola Wajnblum die gelegenheidsdoelvrouw Luna Maes (KSK Heist) voor een eerste keer te grazen nam (1-0). De Belgische landskampioen zou nog voor de rust verder uitlopen met ook een eerste goal van de eveneens terug op het oude nest spelende Justine Blave (2-0, 17de minuut) en vervolgens nog een dubbel voor Lola Wajnblum (3-0, 22ste en 4-0, 29ste minuut). Na de rust was het aan nieuwkomer Noémie Gelders, ook al van RSC Anderlecht, om vanop de strafschopstip de 5-0 aan te tekenen (65ste minuut) terwijl Charlotte Cranshoff de eindstand met een half dozijn doelpunten voor de thuisploeg vastlegde (6-0, 85ste minuut)

De Belgische bekerwinnaar KAA Gent Ladies had het naar goeie gewoonte niet gemakkelijk op bezoek bij OH Leuven. Het enige doelpunt kwam er dit keer op slag van rust toen Elien Van Wynendaele vanop rechts in het strafschopgebied naar doel trapte en de bal uiteindelijk ongewild via Petra Baldewijns in doel ging (0-1, 44ste minuut). De vrouwelijke Buffalo’s hielden vast aan hun kleine voorsprong en lukten zo hun eerste driepunter van het seizoen!

En dan was er ook nog de start van de op papier meest versterkte ploeg RSC Anderlecht tegen KRC Genk Ladies dat vanaf dit seizoen met Davinia Vanmechelen een opmerkelijke Belgian Red Flame in de rangen telt. Elke Van Gorp, vorig seizoen op de openingsdag goed voor 3 doelpunten voor KAA Gent Ladies, lukte nu meteen 2 goals voor haar nieuwe club RSC Anderlecht. Zo werd het 2-0 in een wedstrijd waarin Charlotte Tison op het einde nog met een tweede gele kaart en dus rood werd uitgesloten!

Op vrijdag 8 september 2017 gaat de Super League (al dan niet in beeld) verder met om 20 uur het duel tussen KRC Genk Ladies en OH Leuven en de clash in Oostakker tussen bekerwinnaar KAA Gent Ladies en Standard (20u30). KSK Heist ontvangt pas op zaterdag 9 september 2017, als er ook Beker van België voor tal van andere teams op het programma staat, RSC Anderlecht met aftrap om 15 uur.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 1ste speeldag in de Super League 2017/18:

Standard – KSK Heist 6-0 (rust: 4-0);
Doelpunten: 13′ Lola Wajnblum 1-0, 17′ Justine Blave 2-0, 22′ Lola Wajnblum 3-0, 29′ Lola Wajnblum 4-0, 65′ Noémie Gelders 5-0 op strafschop, 85′ Charlotte Cranshoff 6-0.

OH Leuven – KAA Gent Ladies 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 44′ Petra Baldewijns 0-1 owngoal.

Bekijk nog eens de beelden dankzij OHL TV:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 61′ Elke Van Gorp 1-0, 70′ Elke Van Gorp 2-0.
Rode kaart: 89′ Charlotte Tison (RSC Anderlecht) (na 2x geel).

1 goal:
Justine Blave (Standard), Noémie Gelders (Standard), Charlotte Cranshoff (Standard).

Owngoal:
Petra Baldewijns (OH Leuven voor KAA Gent Ladies).

Het programma voor de 2de speeldag op vrijdag 8 september 2017 om 20 uur:
KRC Genk Ladies – OH Leuven (E. Van Dorenlaan in Genk;
Scheidsrechter: Tina Tyteca met als assistenten Ella De Vries en Ilka Bosmans

KAA Gent Ladies – Standard (20u30 in Eikstraat 85 A, PGB-Stadion, Oostakker);
Scheidsrechter: Lois Otte met als assistenten Bérengére Piérart en Joline Delcroix.

Op zaterdag 9 september 2017 om 15 uur:
KSK Heist – RSC Anderlecht (Lostraat 50, Heist-op-den-Berg);
Scheidsrechter: Irina Lyussina met als assistenten Maria Etienne en Vicki De Cremer.