Share

Bijzonder verrassend nieuws op dinsdag 12 september 2017. De heruitgave van de EK-finale 2017 tussen Denemarken en Nederland die voorzien was op vrijdag 15 september 2017 in Horsens is afgelast en dit vanwege een conflict tussen de Deense speelsters en de Deense voetbalbond.

De speelsters van EK-finalist Denemarken, die in Nederland hun openingswedstrijd tegen de Belgian Red Flames met 1-0 wonnen, kwamen op maandag 11 september 2017 niet opdagen voor de eerste training in de voorbereiding op dat duel. De KNVB meldde dinsdagochtend 12 september 2017 dat de Oranje Leeuwinnen niet afreizen naar Denemarken en dat de vriendschappelijke wedstrijd niet zal plaatsvinden.

De Deense euforie na het behalen van de EK-finale is inmiddels volledig verdwenen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het conflict tussen de speelsters en de Deense bond heeft te maken met een nieuwe arbeidsovereenkomst tussen beide partijen en met de EK-premie van 8.500 euro die blijkbaar nog altijd niet zou betaald zijn …

Denemarken speelde op zondag 6 augustus 2017 in de Grolsch Veste in Enschede nog de finale van het EK 2017 nadat het in de kwartfinales titelverdediger Duitsland uitschakelde en in de halve finale Oostenrijk na strafschoppen naar huis stuurde. In een spetterende EK-finale won Nederland met 4-2!

Bekijk het bericht van de KNVB:
KNVB

Lees ook nog over de finale van het EK 2017 in Nederland:
Vrouwenteam.be

Share