Share

Landskampioen RSC Anderlecht heeft voorlopig al 10 speelsters om het nieuwe seizoen aan te vatten. De enige nieuwkomer is de 22-jarige Britt Vanhamel die na tussenstops bij Standard en OH Leuven terugkeert naar vrouwelijk paars-wit!

Op het einde van vorig seizoen en na het vernemen van het bericht dat het vrouwenvoetbal bij RSC Anderlecht zou stoppen hadden de speelsters allemaal uitgetekend bij vrouwelijk paars-wit. Met het oog op het nieuwe seizoen moest er dus rond de tafel gezeten worden voor een nieuwe overeenkomst af te sluiten. Voorlopig zorgt dat nog niet voor een grote wijziging in de kern van vrouwelijk paars-wit. Met Rachel Cuschieri (PSV Eindhoven) en Heleen Jaques (Fiorentina) zijn voorlopig wel al twee speelsters van de kampioenenploeg vertrokken naar het buitenland. Ook Marie Van Caesbroeck koos voor een nieuwe uitdaging bij Kontich FC, vorig seizoen de kampioen in de eerste klasse! Britt Vanhamel komt het team waar ze al in het seizoen 2013-14 speelde versterken.

De blijvers zijn doelvrouw Inès Fernandez, de winnares van Sparkle 2018 en aanvoerster Laura De Neve, rechtsachter Laura Deloose, linksachter Sheryl Merchiers, topschutter Ella Van Kerkhoven, de beste belofte van het voorbije seizoen die de trofee Sparkle kreeg Sarah Wijnants en daarnaast mogen we ook de Belgian Red Flames op het middenveld niet vergeten met Tine De Caigny, Charlotte Tison en Elke van Gorp!

Lees nog meer hierover via:
Website RSC Anderlecht

Voor nog meer over RSC Anderlecht:
Vrouwenteam.be

Lees over de transfer van Heleen Jaques naar Fiorentina:
Vrouwenteam.be

Lees over de transfer van Rachel Cuschieri naar PSV:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share