In de 2de klasse B lukten het beloftenteam van OH Leuven en DVC Eva’s Tienen op zaterdag 8 december 2018 allebei dubbele cijfers op verplaatsing terwijl FC Irlande Auderghem onderaan de eerste uitoverwinning van het seizoen boekte!

Zowel in Couvin-Mariembourg als in La Louvière waren telramen nodig om de doelpunten van leider OH Leuven en DVC Eva’s Tienen bij te houden. Ze scoorden allebei 13 keer in een uitduel zonder een goal te moeten toestaan. OH Leuven B scoorde 6 keer voor de rust, DVC Eva’s Tienen 8 keer. De beste schutters waren de uit blessure teruggekeerde Bo Lescrauwaet met 4 goals en Lore Asselberghs 3 goals bij OH Leuven terwijl zowel Karlijn Lycke, Fleur Verstappen als Audrey Prud’homme 3 keer raak troffen voor DVC Eva’s Tienen!

DVC Eva’s Tienen na de 0-13 op bezoek bij FC Fémina La Louvière! Foto – (c) DVC Eva’s Tienen

Ondertussen won ook ASE De Chastre dankzij een dubbel van Stéphanie Jubary (1-0, 46ste en 2-0, 71ste minuut) thuis tegen Sibret en pakte KV Mechelen drie punten op bezoek bij het beloftenteam van VC Moldavo (1-3). Het beloftenteam van RSC Anderlecht haalde het thuis tegen RFC Luik (4-1) terwijl Standard C met 0-3 won uit bij KHO Wolvertem Merchtem.

De meest opmerkelijke overwinning was echter die van FC Irlande Auderghem op bezoek bij Bokrijk Sport. Beide teams speelden vorig seizoen nog in hun provincie in de eerste provinciale. Nu stonden ze op de 12de speeldag voor het eerst tegenover mekaar. Jill Huijnen bracht Bokrijk Sport nog voor het kwartier op voorsprong (1-0, 14de minuut) maar via Virginie Verdin en een strafschopdoelpunt van Linette Lüschow stond het bij de rust 1-2. Na de pauze liep FC Irlande Auderghem verder uit via Sofie Leclerc (1-3, 54ste minuut) maar Jill Huijnen kon na 69 minuten de aansluitingstreffer scoren (2-3). De doelpunten van Linette Lüschow (2-4, 72ste minuut) en van Virginie Verdin (2-5, 77ste minuut) zorgden ervoor dat de bezoekers met de drie punten huiswaarts trokken!