Op de 19de speeldag in de eerste provinciale West-Vlaanderen kwam er nauwelijks een verandering bovenaan het klassement. Alleen KFC Moerkerke liet zich thuis verrassen door SC Zonnebeke en zag daardoor KSV Bredene naar de 5de plaats klimmen.

Nadat de heenmatch eind september 2018 op 2-5 eindigde voor KFC Moerkerke was de verwachting niet meteen dat SC Zonnebeke de drie punten zou pakken op bezoek bij het team van coach Philip Pannier. En toch gebeurde dat. Dankzij twee goals van Shannen Holvoet (0-1, 13de en 0-2, 26ste minuut) en eentje van Axana Vermeersch op het uur (60ste minuut) liepen de bezoekers onder leiding van coach Fauve Duthoo tot 0-3 uit vooraleer de tijdens de rust ingevallen Valérie Bisschop met een dubbel (1-3, 71ste en 2-3, 81ste minuut) de thuisploeg terug in de wedstrijd bracht. De coach van de bezoekers ging in de slotfase zelfs nog mee het veld op ter vervanging van de moe gestreden Charlotte Vandecasteele om de uitwinst tot een goed einde te brengen! SC Zonnebeke pakte zo een 9 op 9 na nieuwjaar!

Bekijk een samenvatting met de doelpunten in KFC Moerkerke-SC Zonnebeke dankzij Vrouwenteam TV:

Leider SW Ladies Harelbeke haalde het met 2-3 op bezoek bij KSV De Ruiter Roeselare. Met een dubbel van Khalia Viera (6de en 55ste minuut) en een goaltje tussenin van Valerie Vanmellaerts (45ste minuut) liepen de bezoekers tot 0-3 uit vooraleer KSV De Ruiter Roeselare kon milderen tot 2-3 via Lauren Asprilla (65ste mnuut) en Sofie Dejonckheere (81ste minuut) maar tot een gelijkspel kwam het niet meer!

Eerste achtervolger SK Staden stond al na de eerste minuut op achterstand op bezoek bij SK Reningelst na een doelpunt van Evy Durieu (1-0). Pas na de rust konden de bezoekers tegenscoren via Eline Devolder (1-1, 54ste minuut). Na iets meer dan een uur wedstrijd maakte SK Staden dan het verschil met eerst een dubbel binnen de minuut van Sharon Van Acker (1-2, 62ste en 1-3, 63ste minuut) en dan in het laatste kwartier nog doelpunten van Eline Devolder (1-4, 78ste en 1-6, 83ste minuut), Magali Boi (1-5, 82ste minuut) en Stacey Vandycke (1-7, 84ste en 1-8, 88ste minuut).

Blije gezichten bij SK Staden na de winst op bezoek bij SK Reningelst! Foto – (c) SK Staden / SVD

Het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem won de derby op bezoek bij VV Koekelare met het kleinste verschil. Sofie Huyghebaert lukte even voor het halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1, 26ste minuut).

Het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem na de nipte overwinning op bezoek bij VV Koekelare! Foto – (c) FWDM / NP

KFC Heist Ladies stond bij de rust al 3-0 voor tegen BS Westhoek dankzij doelpunten van Jana Stolle (27ste minuut) en een dubbel van Annelies Vanwelden (36ste en 43ste minuut). Na de rust liep de score verder op tot 8-0 met eerst opnieuw Jana Stolle (48ste minuut) en Annelies Vanwelden (61ste minuut) aan het kanon en vervolgens ook Margaux Dedeene (63ste minuut), Jolien De Bruyne op strafschop (73ste minuut) en Maité Vanlerberghe (89ste minuut). KFC Heist Ladies zorgde voor de de enige thuisoverwinning op deze speeldag!

KSV Bredene won met dubbele cijfers op bezoek bij DV Kortrijk. Bij de rust stond het al 0-8 na 4 goals van Audrey Pelkmans, 2 van Laura Quartier en verder ook doelpunten van Tatjana Ryckewaert en Cindy Mundorff. In het begin van de tweede helft troffen ook Sarah Metsu en Joke Vandevelde raak zodat het uiteindelijk 0-10 werd.

Cerkelladies Brugge won op bezoek bij het belofenteam van KSKV Zwevezele! Foto – (c) Cerkelladies Brugge

En dan waren er nog uitoverwinningen voor het beloftenteam van Dames VK Egem op bezoek bij Ladies Oudenburg (1-4 met een dubbel van Sarah Roels) en voor Cerkelladies Brugge op bezoek bij het beloftenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele (1-3 met een dubbel van Margot Pollet en een goaltje van Elise Roels).