Op zondag 17 maart 2019 stond voor KSV Rumbeke de wedstrijd van het jaar op het programma. Het ontving leider SV Wevelgem City waartegen het in de heenronde nog verloren had met 5-3. Maar de thuisploeg was bijzonder gemotiveerd en gebrand op revanche …

Er was veel strijd om de bal in de topaffiche KSV Rumbeke – SV Wevelgem City! Foto – (c) KSV Rumbeke/Kurt Maddens

Wie niet op tijd aanwezig was op het Sportpark van Rumbeke had de bliksemstart van de thuisploeg gemist want binnen de 20 seconden stond het al 1-0 na het openingsdoelpunt van Shana Bettens (1ste minuut). SV Wevelgem City sloeg bijna halfweg de eerste helft terug via Febe Dejonckheere (1-1, 22ste minuut) terwijl de thuisploeg in het derde kwartier toen het flink aan het hagelen was Axelle Deschodt verloor met een barstje in haar voet en kort voor de rust nog een tweede doelpunt moest toestaan via Pauline Tiberghien (1-2, 45ste minuut). Onmiddellijk na de pauze nam KSV Rumbeke de wedstrijd opnieuw in handen. Het ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook dankzij een heerlijke lobbal van captain Lize Devos (2-2, 55ste minuut), die even later met een geweldige trap ook nog de onderkant van de lat trof waarna de bal al of niet over de doellijn terug het veld in kaatste. Twintig minuten voor tijd viel de beslissing toen Lindsay Verschaeve het derde doelpunt van de thuisploeg tegen de netten trapte (3-2, 70ste minuut). Daarna hield de thuisploeg stand mede dankzij enkele knappe reddingen van doelvrouw Lore Van Heesbeke. Vervolgens mocht KSV Rumbeke vieren want het was er als eerste ploeg in geslaagd te winnen tegen SV Wevelgem City.

Het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Niet alleen KSV Rumbeke won op deze zondagnamiddag dat was ook het geval voor het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke. Zij wonnen in de schaduw van het Forestiersstadion tegen het beloftenteam van KVK Avelgem met 8-0 dankzij doelpunten van Liesl Mommerency (1-0, 17de minuut), Charlotte Pattyn (2-0, 34ste minuut), Sien Gesquiere (3-0, 57ste minuut), Vanessa Porteman (4-0, 62ste minuut), Liesl Mommerency (5-0, 67ste minuut), Vanessa Porteman (6-0, 72ste minuut), Fanny Vermeerbergen (7-0, 83ste minuut), Vanessa Porteman (8-0, 90ste minuut)

Het beloftenteam van KVK Avelgem voor het bezoek aan Harelbeke! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Website KSV Rumbeke

Bekijk ook nog eens de doelpunten uit de heenwedstrijd tussen SV Wevelgem City en KSV Rumbeke dankzij Vrouwenteam TV: