Share

Op zaterdag 17 september en zondag 18 september 2022 was er naast de Women’s Lotto Super League ook een volledig programma in de eerste en de tweede klasse A en B van het Belgische nationale vrouwenvoetbal. Daar werd immers de vierde speeldag afgewerkt. U kan hieronder een overzicht bekijken van alle uitslagen.

***Eerste klasse – 4de speeldag:

KSK Voorwaarts Zwevezele – FW Diksmuide Merkem 5-1;

Bekijk een samenvatting op video met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

SV Zulte Waregem B – Wuustwezel 1-3;

KRC Genk Ladies B -Ren. AEC Mons Ladies 3-2;

KAA Gent Ladies B – Kontich 0-5;

RFC de Liège – Standard B 1-2;

Het beloftenteam van Standard won de derby op bezoek bij RFC de Liège! Foto – (c) RFC de Liège / Pierre Schoonbroodt

RSC Anderlecht B – KVC Westerlo Ladies 0-2;

Op zondag gespeeld:

OH Leuven B – ASE de Chastre 4-2;

KVK Tienen – VC Moldavo 2-3;

Kontich en het beloftenteam van KRC Genk Ladies hebben nog altijd het maximum met 12 op 12. Dan volgen de beloftenteams van OH Leuven en Standard en VC Moldavo allen met 9 op 12. Onderaan wonnen KSK Voorwaarts Zwevezele (4 punten) en Wuustwezel (3 punten) voor het eerst waardoor ze klimmen in het klassement. Ren. AEC Mons Ladies is nu 14de met 2 punten. Het beloftenteam van SV Zulte Waregem en ASE de Chastre behaalden nog geen punten.

***Tweede klasse A – 4de speeldag:

Club Brugge B – SV Sottegem 3-2;

Olsa Brakel – Bosdam Beveren 0–1;

VVC Brasschaat – KVE Drongen 1-3;

ASC Havinnes – KHO Wolvertem Merchtem 0-5 forfait;

SV Noorse – Dames VK Egem 0-0;

E. Mazenzele Opwijk – KSV Bredene 3-3;

Op zondag gespeeld:

 FW Diksmuide Merkem B – Svelta Melsele 0-2;

Het beloftenteam van Club Brugge heeft na 4 speeldagen als enige nog het maximum van 12 op 12. KVE Drongen, Bosdam Beveren en Svelta Melsele volgen op 3 punten van de leider. Twee ploegen zijn nog zonder punten: het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem en ASC Havinnes, dat al voor de derde keer forfait gaf en het seizoen niet gaat afmaken. 

***Tweede klasse B – 4de speeldag:

FC Alken – KV Mechelen B 4-0;

KVV Vosselaar – Sporting de Charleroi B 3-2;

FWS Woluwe B – Sibret 6-2;

RUS Loyers – RWDM Girls 1-0;

Ren. AEC Mons Ladies B – EFA Manhay 3-2;

Standard C – BX Brussels 4-0;

FC Irlande Auderghem – Sint-Truiden VV 3-1;

FC Irlande Auderghem kwam van een vroege achterstand terug om nog voor de rust de situatie recht te zetten en uiteindelijk een knappe eerste overwinning te boeken. Naomi Droppert bracht de vrouwelijke Kanaries al vroeg op voorsprong met een kopbaldoelpunt (0-1, 4de minuut) maar de thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten en maakte via de linkerflankspeelster Melanie Keegan mooi gelijk (1-1, 10de minuut). Dan was het de beurt aan Sarah Herbreteau om de Limburgse doelvrouw, die iets te ver voor haar doel stond, met een schot vanop afstand te verrassen (2-1, 20ste minuut). Nog voor de rust lukte Melanie Keegan haar tweede van de namiddag (3-1, 38ste minuut). In de tweede helft had FC Irlande nog verder kunnen uitlopen maar doelvrouw Kriene Massart hield haar netten schoon. Dat was ook het geval voor Olatz Finez Maranon, de Spaanse doelvrouw van de thuisploeg! Zo bleef het 3-1!

FC Irlande Auderghem na de eerste competitieoverwinning van het seizoen thuis tegen Sint-Truiden! Foto – (c) FC Irlande Auderghem

In de stand hebben twee ploegen nog het maximum van 12 op 12: KFC Alken, dat ook nog geen doelpunt moest toestaan, en KVV Vosselaar. Daarna volgen RUS Loyers, het beloftenteam van KV Mechelen en het derde team van Standard. Onderaan staat FC Irlande Auderghem 11de met 3 punten, twee ploegen hebben 1 punt namelijk: RWDM Girls en Sint-Truiden VV.  Het enige team zonder punten is EFA Manhay.

***Women’s Lotto Super League – 5de speeldag:

SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies 1-5;

KV Mechelen – Standard 0-4;

Vrijdagavond gespeeld:

RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi 7-0;

Bekijk de samenvatting op video met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem 1-2;

KAA Gent Ladies – Club YLA 0-6;

Bekijk een samenvatting op video dankzij Club Brugge TV:

OHL Women bye;

OHL Women en RSC Anderlecht hebben het maximum van 12 op 12. Opmerkelijk beiden scoorden 15 goals en moesten nog geen doelpunt toestaan! SV Zulte Waregem is derde met 12 op 15!  Club YLA is vierde met 10 op 12, KRC Genk Ladies vijfde met 9 op 12! Sporting de Charleroi blijft alleen laatste voorlopig zonder punten uit vijf duels!

Bekijk foto’s rond de wedstrijden in de Women’s Lotto Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share