RWDM Girls treed dit seizoen voor het eerst aan in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal. Het begin op het hogere niveau was niet zoals verwacht want uit de eerste vier wedstrijden haalde de club slechts een punt. Maar inmiddels is het team van coach Eutamene Zoubir uit het dal aan het klimmen.

RWDM Girls voor de aftrap tegen FC Irlande Auderghem! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

RWDM Girls begon aan de competitie op zaterdag 27 augustus 2022 met een scoreloos gelijkspel op bezoek bij het beloftenteam van Sporting de Charleroi (0-0). Het eerste punt gaf moed voor het vervolg maar de maand september 2022 werd een ontgoocheling met drie nederlagen op rij thuis tegen het beloftenteam van KV Mechelen (2-3 met twee goals van Soraya El Bouzid), thuis tegen FC Alken (0-2) en op bezoek bij RUS Loyers (1-0).

De captains van FC Irlande Auderghem (Sarah Cunningham) en van RWDM Girls (Hibo Ahmed Mohamed) schudden elkaar de hand onder het toeziend oog van gelegenheidsscheidsrechter Jan Van Attenhoven! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

Op zaterdag 1 oktober 2022 volgde een eerste overwinning voor eigen publiek tegen het sterker geachte KVV Vosselaar. Ook dat liep niet van een leien dakje want na een halfuur moest doelvrouw Estelle Loos met een rode kaart naar de kant voor een fout op een doorgebroken speelster van de bezoekers. Captain Hibo Ahmed ging in het doel staan want er was geen reservedoelvrouw aanwezig. Ondanks de numerieke minderheid kwam RWDM Girls vijf minuten na de rust op voorsprong via een van haar talenten Nouhaila El Montasser (1-0). KVV Vosselaar sloeg echter terug en op het uur kon het na een foutje in de verdediging van de thuisploeg op gelijke hoogte komen via Jolien Baeten (1-1, 60ste minuut). Net voor halfweg de tweede helft viel dan de beslissing met een strafschopdoelpunt van Syrine Bouccekine na een fout in de zestien op Soraya El Bouzzid (2-1, 67ste minuut).

Soraya El Bouzzid aan de bal voor RWDM Girls met Maria Mattison van FC Irlande Auderghem in de rug! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

Met de eerste driepunter op zak trok RWDM Girls op zaterdag 15 oktober 2022 naar Bergen om het op te nemen tegen het beloftenteam van Renaissance AEC Mons Ladies. De aangestelde scheidsrechter voor die wedstrijd kwam echter niet opdagen en dan werd het duel maar gefloten door een toevallig aanwezige referee uit Frankrijk geassisteerd door twee fans van de thuisploeg langs de lijn met alle gevolgen van dien. De bezoekers werden getrakteerd op vijf gele kaarten maar wisten op het veld de wedstrijd toch te winnen met 0-3 dankzij doelpunten van Soraya El Bouzid (0-1, 55ste minuut), van de voor Syrine Bouccekinne ingevallen Yousra Zarouali (0-2, 70ste minuut) en een tweede van Soraya El Bouzid (0-3, 84ste minuut). Achteraf bleek echter dat speelster Yousra Zarouali niet op het wedstrijdblad stond maar het invullen op het computersysteem dat de KBVB hanteert is blijkbaar geen sinecure want daar zijn wekelijks onwaarschijnlijke fouten op te vinden want een fout herstellen is blijkbaar niet mogelijk … Wie verwacht had dat de thuisploeg de fairplay zou hebben om het sportieve resultaat te aanvaarden (op het veld duidelijk verloren) kwam bedrogen uit want blijkbaar diende Renaissance AEC Mons Ladies inmiddels klacht in bij de KBVB en komt die zaak op woensdag 26 oktober 2022 voor.

Ofélie Haurez probeert zich vrij te lopen nadat ze eerder een schitterend doelpunt lukte tegen FC Irlande Auderghem! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

Op zaterdag 22 oktober 2022 speelde RWDM Girls dan tegen FC Irlande Auderghem voor het eerst een Brusselse derby dit seizoen (vrijdagavond was er ook al de spektakelrijke RSC Anderlecht – FWS Woluwe in de Women’s Lotto Super League) en dat mocht het doen op terrein 3 met, vanop het veld en vanuit de zittribune, een prachtig zicht op het Edmond Machtensstadion. In de wedstrijd zelf was het verschil snel gemaakt. Na slecht uitverdedigen van de bezoekers veroverde Salma Bouzzadi de bal en ze trapte van buiten de zestien met rechts knap in de hoek binnen (1-0, 4de minuut). Acht minuten later trof Syrine Bouccekine met een poging met links de buitenkant van de paal waarna de bal naast ging in doeltrap. Irlande Auderghem probeerde te antwoorden maar het kon doelvrouw Estelle Loos behalve enkele zwakke pogingen niet echt onder vuur nemen. Kort voor de rust verdubbelde RWDM Girls dan de voorsprong met een bijzonder knap doelpunt. Soraya El Bouzid speelde Ofélie Haurez aan en het nummer 12 van de thuisploeg trapte van buiten de zestien met rechts bijzonder knap in de winkelhaak (2-0, 39ste minuut). Ook in de tweede helft was het RWDM Girls dat de wedstrijd domineerde maar het kwam nog slechts één keer tot scoren. Ook nu mocht het doelpunt gezien worden. Ofélie Haurez speelde knap door naar de mee opgerukte Sarah Dellevoet en de rechtsachter kon de bal mooi binnentrappen (3-0, 53ste minuut).

Sarah Dellevoet ging al rechtsachter mee naar voren om ook een doelpunt te scoren! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

Met een 9 op 9 in de laatste 3 wedstrijden kan RWDM Girls nu na 7 speeldagen op de 9de plaats op 14 teams even herademen voor het bezoek aan het derde team van Standard op zaterdag 29 oktober 2022 om 17 uur. De volgende thuiswedstrijd van RWDM Girls is op zaterdag 5 november 2022 met opnieuw een Brusselse derby tegen het beloftenteam van FWS Woluwe. De aftrap is dan voorzien om 17 uur opnieuw op terrein 3 van het Edmond Machtensstadion!

Lees nog over RWDM Girls – KV Mechelen B via:

PS: Nog meegeven dat Imane El Rhifari, hieronder op de foto met Sakina Ouzraoui Diki (ex-RWDM Girls), recent ook een TPLM Award kreeg als Brusselse van het jaar wat voetbal betreft! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens