Drie kwartier voor het mannenteam van Karel Geraerts het op de 14de speeldag in het uitverkocht Joseph Marien Stadion van Sint-Gillis opnam tegen Club Brugge begon het vrouwenteam van de club op zaterdag 22 oktober 2022 op het Sportcentrum Bempt even verderop aan haar wedstrijd op bezoek bij Maccabi Brussels.

Rossana Moreira De Abreu zet op de rechterflank een nieuwe aanval op voor Union! Foto – (c) Pierre-Bernard Demoulin

Op papier mocht dat geen probleem zijn voor het team van coach Thomas Otuszewski en dat bleek ook in de eerste helft aangezien in het eerste half uur van de wedstrijd het veschil al gemaakt werd. Het begon met een perfect getrapte hoekschop van Ryana Meylemans die mooi werd binnengekopt door Ariane Waegemans, de captain van de voor de gelegenheid volledig in het wit spelende Union (0-1, 13de minuut). RUSG Women verdubbelde vervolgens de score toen Charline Deswaelf diep gestuurd werd door Aurelie Stock en met rechts in de benedenhoek binnentrapte (0-2, 22ste minuut). Kort over halfweg de eerste helft troffen de bezoekers zelfs voor een derde keer raak. De vrije trap van Ryana Meylemans kwam nu vanop rechts, Nawal Touzani verlengde de bal tot bij Yasmine Mazouzi die binnentrapte (0-3, 25ste minuut). In het derde kwartier noteerden we ook eventjes lichte paniek in de verdediging van Union maar bij een poging van Aurely Toulsaly stond gelegenheidsdoelvrouw Natalia Brycz op de goeie plaats (34ste minuut) terwijl Hajar Ghazali kort daarna een open kans naast trapte (35ste minuut).

Aurelie Toulsaly trapt de bal naar voor! Maccabi Brussels probeerde gevaar te creëren als de mogelijkheid zich aandiende! Foto – (c) Pierre-Bernard Demoulin

In de tweede helft beet Maccabi Brussels feller van zich af. Het ging met de vocale steun van enkele lokale fans nog harder druk zetten maar het was wel Union dat eerst dicht bij een vierde doelpunt kwam toen na een hoekschop van Ryana Meylemans een poging van Rossana Moreira De Abreu nog op de lijn gered werd (54ste minuut) en kort daarna ook pech had toen Yasmine Mazouzi de paal trof (59ste minuut). Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd lag het vierde bezoekende doelpunt dan toch tegen de netten. Ryana Meylemans speelde diep richting Yasmine Mazouzi. Doelvrouw Joëlle Gonville was ver uitgekomen om de aanval te verijdelen maar zij ontzette de bal tegen de voet van het nummer 9 van Union en die rolde vervolgens in het lege doel van de thuisploeg (0-4, 60ste minuut). Maccabi Brussels gaf niet op en het kreeg in het laatste kwartier dan toch loon naar werken toen Romayssa Jaouadi de bal in het lege doel wist te trappen toen doelvrouw Natalia Brycz een poging van Aurely Toulsaly probeerde ongedaan te maken (1-4, 77ste minuut). Verder dan het eerreddende doelpunt kwam Maccabi Brussels niet meer.

Zonder bal lijkt het wel een dans maar het ging wel degelijk om een duel op het middenveld met Aurelie Stock (Union SG) en Laura Ocampo (Maccabi Brussels). Foto – (c) Pierre-Bernard Demoulin

Vrouwelijk Union werd zo op zaterdagavond met 21 punten uit 8 duels voorlopig en voor het eerst dit seizoen alleen leider in de eerste provinciale Brabant ACFF maar de echte leider in de reeks RAS Jodoigne, dat 19 punten telde uit 7 duels, kwam pas op zondagvoormiddag 23 oktober 2022 in actie. R. Union Lasne Ohain zorgde voor een verrassing door te gaan winnen bij RAS Jodoigne met 2-3 waardoor RAS Jodoigne nu dus twee punten achterstand telt voor het op zaterdag 5 november 2022 bij R. Union SG op bezoek gaat aan de Joseph Bensstraat in Ukkel. Het volgende duel van Maccabi Brussels, voorlopig 12de met 4 punten op 24, is eveneens op zaterdag 5 november 2022 op bezoek bij het provinciale team van FWS Woluwe, dat na de 1-4-winst op bezoek bij RRC Boitsfort, met 19 punten op 24 op een gedeelde tweede plaats staat!

Nog een mogelijkheid voor Union maar het wordt geen vijfde doelpunt voor de bezoekers! Foto – (c) Pierre-Bernard Demoulin

Lees nog over de vorige duels van het vrouwenteam van R. Union SG via:

PS: R. Union SG speelde op de 14de speeldag in de Jupiler Pro League onder leiding van Karel Geraerts 2-2-gelijk tegen landskampioen Club Brugge. Het kwam al vroeg op achterstand na de openingsgoal van Andreas Skov Olsen (0-1, 1ste minuut). Vervolgens verloor de thuisploeg Simon Adingra met een rode kaart (14de minuut) en dat werd gevolgd door een succesvol omgezette strafschop van Hans Van Aken (0-2, 16de minuut). Even over het halfuur en in numerieke minderheid kopte Christian Burgess de aansluitingstreffer tegen de netten (1-2, 32ste minuut). Tien minuten voor tijd volgde de gelijkmaker opnieuw met een kopbal dit keer van de Nederlander Bart Nieuwkoop (2-2, 80ste minuut).