Op woensdag 26 oktober 2022 begon de tweede speeldag in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League met in groep A de affiche tussen Real Madrid en PSG. Toch was het de wedstrijd in groep B tussen het Oostenrijkse Sankt Pölten en AS Roma dat een ongezien spektakel was.

Vreugde bij AS Roma na het vierde doelpunt van Paloma Lazaro in een wedstrijd die nu al een klassieker mag genoemd worden! Foto – (c) AS Roma

Real Madrid en PSG, of het team dat Kylian Mbappé al een tijdje wil overnemen tegen zijn huidige club maar de vrouwelijke versie ervan, was een aangename wedstrijd om volgen in het Estadio Alfredo di Stefano in Madrid. Beide teams hadden kansen, Lieke Martens trof in de eerste helft de lat, Kadidiatou Diani vond na de rust Misa Rodriguez, de doelvrouw van Real, op haar weg en Esther Gonzalez geraakte niet voorbij Sarah Bouhaddi, het sluitstuk van PSG, zodat het uiteindelijk een scoreloos gelijkspel werd (0-0) waardoor PSG na het verlies op de openingsspeeldag thuis tegen Chelsea (0-1), in koers blijft om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Real Madrid haalde inmiddels al 4 op 6!

Herbekijk de volledige wedstrijd met dank aan DAZN:

Voor spektakel moest je in de vooravond in Oostenrijk zijn waar Sankt Pölten, de kampioen van Oostenrijk, flink onderlag tegen AS Roma maar via een strafschop van captain Jasmin Eder op het halfuur en een doelpunt van Rita Schumacher net na de rust (46ste minuut) tot 2-0 uitliep tegen AS Roma en op weg leek naar een eerste overwinning. Maar een kwartier voor tijd lukte AS Roma dan via Elena Linari toch de aansluitingstreffer (2-1, 75ste minuut). Twee minuten later redde doelvrouw Carina Schlüter nog de strafschop (na handspel van Klein) van de Braziliaanse Andressa Alves, de bal ging tegen de paal en Valentina Giacinti kon in de reboud de gelijkmaker scoren (2-2, 77ste minuut).  Het werd nog beter voor de bezoekers die dankzij een schot vanop afstand van Manuela Gugliano op voorsprong kwamen. Doelvrouw Schlüter kon de bal enkel via de paal nog in eigen doel deviëren (2-3, 80ste minuut) en vervolgens ook nog verder uitliepen opnieuw met een schot vanop afstand nu van Paloma Lazaro (2-4, 87ste minuut). Maria Mikolajova zorgde met een knap schot voor de 3-4-eindstand (89ste minuut) in een wedstrijd die nu al een klassieker van de nog jonge groepsfase van de UWCL mag genoemd worden!

In het andere duel van groep A hield Vllaznia dit keer maar 9 minuten en 47 seconden stand tegen Chelsea. Toen opende Samantha Kerr op aangeven van Pernille Harder de score (1-0, 10de minuut). Beiden zouden nog scoren deze avond: Samantha Kerr in totaal 4 keer (37ste, 57ste en 60ste minuut), Perille Harder 3 keer (38ste, 72ste en 88ste minuut). Het andere doelpunt was van Katerina Svitkova (78ste minuut) en zo eindigde deze wedstrijd op 8-0! Vllaznia kon nog geen enkele keer naar doel trappen in de eerste twee duels van deze groepsfase! Chelsea haalde als enige team in deze groep 6 op 6.

VfL Wolfsburg won zoals verwacht op bezoek bij Slavia Praag dankzij doelpunten van Jule Brand (0-1, 11de minuut) en de Poolse international Ewa Pajor (0-2, 76ste minuut). VfL Wolfsburg heeft net als AS Roma na 2 duels het maximum van de punten 6 op 6!

Op donderdag 27 oktober 2022 volgen de wedstrijden van de 2de speeldag in groep C en groep D met om 18u45 Juventus – Olympique Lyonnais en Rosengard – FC Barcelona en om 21 uur Arsenal – FC Züirch in het Emirates Stadium en Benfica – Bayern München.