Share

Vorige week vrijdag 23 december 2022, twee dagen voor zijn 65ste verjaardag, is Mohamed Ayed overleden. De man die door iedereen Momo werd genoemd was de coach van het vrouwenteam van Standard tussen 2005 en 2011.

Vreugde bij coach Mohamed Ayed (rechts) , Dany Decroupet (midden) en Fery Ferraguzzi (links) na het behalen van de landstitel op zaterdag 30 april 2011 op de Kleine Heizel tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Mohamed Ayed, geboren in Ksibet el-Médiouni (Tunesië), was een bekende figuur in het Luikse voetbal waar hij eerst actief was bij Ans en daarna bij FC Liège. Tussen 2005 en 2011 was hij de coach van de vrouwelijke Rouches. Een aimabele man die altijd tijd had voor een woordje voor of na de wedstrijd en ook een duidelijke visie had over het vrouwenvoetbal. Met vrouwellijk Standard werd hij twee keer landskampioen (in 2009 en in 2011), veroverde hij een Beker van België ten koste van Rapide Wezemaal (6-3-winst in 2006) en een Supercup (2009).

Het team van Standard dat op zaterdag 30 april 2011 voor de tweede keer onder leiding van Mohamey Ayed kampioen werd op de kleine Heizel na winst tegen RSC Anderlecht! Foto: (c) Sportpix.be / David Catry

Het was onder zijn leiding dat de vrouwelijke Rouches op woensdag 30 september en woensdag 7 oktober 2009 hun eerste Europese wedstrijden speelden in de 1/16de finales van de UEFA Women’s Cup tegen het Franse Montpellier (thuis 0-0 en uit 3-1-verlies met een doelpunt van Marie Meunier). Na zijn succesvolle periode bij toen nog Standard Fémina keerde hij terug naar Ans-Montegnée om er jeugdcoördinator te worden. Later werkte hij ook nog voor RFC Seraing.

Deze redactie wenst zijn familie oprechte steun en medeleven te betuigen bij dit verlies.

Lees nog meer hierover via:

Website DHnet.be

En ook via:

Website Ingedachten.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share