Share

2022 was voor de Belgian Red Flames een historisch jaar. Ze wonnen in februari met de Pinatar Cup voor het eerst een internationaal vriendschappelijk tornooi en in juli plaatsten ze zich onder leiding van bondscoach Ives Serneels ten koste van Ijsland en Italië voor de allereerste keer voor de kwartfinale van een EK-eindronde. In oktober schreven ze ook geschiedenis door zich na het succes op het EK opnieuw niet te plaatsen voor een WK-eindronde! De Koninklijke Belgische Voetbalbond zet echter alleen het positieve in de kijker en dus kan U op het einde van dit jaar dat EK in Engeland nog eens herbeleven in een korte documentaire die de Royal Belgian Football Association maakte samen met Watertower TV.

Een documentaire over de Belgian Red Flames en het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Voor meer hierover kan U terecht via:

Website KBVB / RBFA

Lees ook nog eens over de opmerkelijke prestaties van het Belgische vrouwenvoetbal via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

Share