Share

Afgelopen zaterdag 26 november 2016 verloor Girls Football Academy Sinaai pas voor het eerst een competitiewedstrijd dit seizoen. Dat gebeurde op bezoek bij het derde vrouwenvoetbalteam van KAA Gent Ladies.

21 mei 2011: Sinaai Girls bij de derde en laatste bekertriomf in het Koning Boudewijnstadion! Foto - (c) Sportpix.be / David Catry

21 mei 2011: Sinaai Girls bij de derde en laatste bekertriomf in het Koning Boudewijnstadion! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Iedereen herinnert zich wellicht nog Sinaai Girls, het team dat tussen 2009 en 2011 3 keer op rij de Belgische beker veroverde in het Koning Boudewijnstadion! Daarna ging de club nauwer samenwerken met Waasland Beveren en zo veranderde de naam in Waasland Beveren Sinaai Girls. Het Wijnveld werd verlaten en er werd vervolgens voetbal gespeeld in het stadion Puyenbeke maar er werd niet deelgenomen aan de Women’s BeNeLeague. Ook in 2013 stond WB Sinaai Girls als eersteklasser nog in de bekerfinale in het Stade Leburton tegen RSC Anderlecht waar na verlengingen met 3-0 verloren werd. In het seizoen 2013/14 eindigde WB Sinaai Girls op de laatste plaats in eerste klasse en dus degradeerde het naar tweede klasse.

GFA Sinaai op de foto voor de wedstrijd op bezoek bij Cerkelladies Brugge begin september 2016 bij de start van de competitie op weg naar een reeks van 10 ongeslagen wedstrijden! Foto - (c) Sportpix.be / David Catry

GFA Sinaai op de foto voor de wedstrijd op bezoek bij Cerkelladies Brugge begin september 2016 bij de start van de competitie op weg naar een reeks van 10 ongeslagen wedstrijden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de zomer van 2014 werd de clubnaam gewijzigd in Girls Football Academy Sinaai Girls, werd de kaart van de jeugd getrokken en er werd opnieuw op het Wijnveld gespeeld. Na een beetje in de anonimiteit te hebben vertoefd was GFA Sinaai dit jaar in 2de klasse A bezig aan een sterke reeks. Als enige ploeg in de nationale reeksen was het team van trainer Erwin Vancauwenberghe na 10 speeldagen en met een 20 op 30 (5x gewonnen, 5x gelijk) nog altijd ongeslagen. Het stond op een 4de plaats na Club Brugge, KVK Svelta Melsele (waar het zelfs met 3-4 ging winnen) en met evenveel punten als KSK Voorwaarts Zwevezele dat wel een wedstrijd meer had gewonnen. Een bezoek aan KAA Gent Ladies C afgelopen zaterdag leek niet meteen een einde van die reeks in te luiden maar toch werd er verrassend genoeg verloren met het kleinste verschil. In het laatste kwartier van de wedstrijd viel het enige doelpunt van de wedstrijd toen Noa Galle de voorzet gaf, Lotte Vermeire de bal doortikte en Febe Poppe de bal met rechts kon binnentrappen (1-0).

GFA Sinaai speelt voor nieuwjaar nog 3 competitieduels in 2de klasse A namelijk op zaterdag 3 december 2016 thuis tegen ASE De Chastre (aftrap om 14u30), op zaterdag 10 december 2016 op bezoek bij Club Brugge (in Aalter met aftrap om 14 uur) en op zaterdag 17 december 2016 thuis tegen Cerkelladies Brugge (met aftrap om 14u30).

Voor meer over Girls Football Academy Sinaai kan U terecht via:
Website Girls Football Academy Sinaai

Voor nog meer over 2de klasse A:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share