Share

Niet alleen landskampioen RSC Anderlecht is bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat is ook het geval voor alle andere teams uit de Women’s Lotto Super League. Bekerhouder Standard zorgde het voorbije weekend op Franse bodem voor een opmerkelijk resultaat!

Nadat het team van coach Stéphane Guidi eerder al de maat nam van tweedeklasser KHO Wolvertem Merchtem (0-3) en van reeksgenoot Fémina White Star Woluwe (5-0) speelde het op zondag 13 augustus 2023 in Phalsbourg een wedstrijd over 3 keer 30 minuten tegen Stade de Reims dat vorig seizoen knap op de zesde plaats eindigde in de Franse D1 Arkema. Na een eerste halfuur zonder doelpunten kwam Standard daar even over het halfuur op achterstand na een strafschopdoelpunt van de in de Verenigde Staten geboren Rachel Corboz (1-0) maar met goals van Mariam Abdulai Toloba (1-1) en Noémie Gelders (1-2) sloot het het tweede deel van de wedstrijd al met een voorsprong af.

Mariam Abdulai Toloba is vanaf het seizoen 2023/24 wel degelijk te zien in de kleuren van Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard zou in het derde deel van dit oefenduel verder en ruim afstand nemen van de Franse tegenstander want er volgden nog doelpunten van Gisèle Dewin (1-3), Anisa Ademi (1-4), Gvantsa Tabagari (1-5) en Amber Barrett (1-6), die met Ierland ook op het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland aanwezig was!

Anisa Ademi, hier in duel met Daphne Wertrbrouck van FWS Woluwe, maakte recent deel uit van de Belgische U19 op het EK WU19 in eigen land! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard gaat nu verder in de voorbereiding met nog een oefenduel op dinsdag 22 augustus 2023 tegen de U17 van Entente Jeunesse Fleron. De competitie in de Women’s Lotto Super League zelf begint voor de bekerhouder met een bezoek aan Club YLA in Roeselare op zaterdag 26 augustus 2023 met aftrap om 15 uur 30. Daarna volgt op zondag 3 september 2023 om 14 uur een thuiswedstrijd tegen Sporting de Charleroi op Sclessin want dat is vanaf dit seizoen nu de vaste speelplaats voor de vrouwelijke Rouches. En na het bezoek aan KV Mechelen op zaterdag 9 september 2023 om 19 uur mag de bekerhouder op zaterdag 16 september 2023 om 13 uur 30 de regerende landskampioen RSC Anderlecht ontvangen!

Voor meer over het vrouwenteam van Standard kan U terecht via:

Fb Standard Fémina

En via:

Website Standard

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share