Op zondag 13 augustus 2023 mocht het vrouwenteam van R. Union SG voor het eerst in deze eeuw aantreden in de Beker van België en dat in de tweede ronde thuis tegen KVE Drongen, vorig seizoen knap derde geworden in de tweede klasse A. De wedstrijd werd gespeeld op terrein 2 van de Sportpleinen Corneille Barca aan de Lenniksebaan in Anderlecht wat meteen ook de nieuwe thuishaven is van het team dat vorig seizoen kampioen speelde in de eerste provinciale Brabant ACFF en ook de Beker van Brabant ACFF won.

U kan een samenvatting van dit bekerduel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het duel eindigde dus na doelpunten van Emma Vantornout (0-1, 12de minuut), Charline Deswaef (1-1, 15de minuut), Nelle Van Parijs 1-2, 37ste minuut), Jodie Verhoeven (1-3 owngoal, 69ste minuut) Rachel Depature (2-3, 74ste minuut) en Morgane Depature (3-3, 76ste minuut) op een gelijkspel waardoor strafschoppen moesten beslissen wie naar de volgende ronde mocht met als beloning een ticket voor de derde ronde en een uitwedstrijd op bezoek bij het beloftenteam van KAA Gent Ladies.

U kan ook die strafschoppenreeks bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

In die strafschoppenepiloog bracht Charline Deswaef vrouwelijk Union meteen op voorsprong (1-0) maar ook de volgende drie strafschoppen werden succesvol omgezet door Nelle Van Parijs (1-1), Cécile De Leeuw (2-1) en Morgane Lecompte (2-2). Mariem Hayouni zag haar poging dan gered door Noemi De Regge, de doelvrouw van KVE Drongen. Daarna zette Chloé Vandevenne het Brusselse sluitstuk Juliette Verhulst op het verkeerde been (2-3). Allison Verhoeven mikte haar poging, de vierde voor Union, tegen de onderkant van de lat en die sprong zonder over de lijn te gaan terug het veld in. Febe Lietaert kon de bezoekers dan al naar de volgende ronde trappen maar haar poging ging naast. Union kreeg zo de kans om toch nog overeind te blijven maar dan moest het wel de volgende strafschop, de vijfde van hun reeks, raak schieten. Morgane Depature, die in de reguliere speeltijd de gelijkmaker lukte, zette zich achter de bal maar ze trapte die met de binnenkant van de rechtervoet tegen de paal! De beslissing was gevallen KVE Drongen plaatste zich voor de derde ronde na een zondagnamiddag met leuk voetbal en veel doelpunten.

Luister naar Emma Vantornout (KVE Drongen) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Leslie Engels (coach R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Bart Van Waes (coach KVE Drongen) dankzij Vrouwenteam TV:

Misschien heeft U het ook al gemerkt maar in het seizoen 2023/24 zitten er in de kern van vrouwelijk Union maar liefst drie tweelingen. In dit bekerduel tegen KVE Drongen stonden er twee (de zusjes Rachel en Morgane Depature en Jodie en Allison Verhoeven) op het veld terwijl Emma en Zoe Di Maio aanwezig waren om de ontmoeting te volgen.

Van links naar rechts de tweelingen Rachel en Morgane Depature, Zoe en Emma Di Maio en Jodie en Allison Verhoeven! Foto – (c) John Hebleut

Bekijk alle uitslagen uit de tweede ronde van de Beker van België 2023-24 en het programma voor de derde ronde via:

Nog meegeven dat Standard de bekerhouder is als winnaar van de finale van het seizoen 2022/23 op Sclessin tegen KRC Genk Ladies.