Share

Op vrijdag 25 augustus 2023 heeft de FIFA de nieuwe wereldranglijst in het vrouwenvoetbal bekendgemaakt en dat vijf dagen na de finale van de negende editie van het WK, dat in Australië en NIeuw-Zeeland werd gehouden en waar Spanje als nieuwe wereldkampioen uit de bus kwam.

Toch is het niet Spanje dat eerste staat op die nieuwe wereldranglijst maar wel Zweden. Zij volgen de Verenigde Staten op die naar de derde plaats zakken. Spanje is voorlopig tweede en Engeland, dat de finale verloor, wordt vierde. Frankrijk blijft vijfde, Duitsland tuimelt van de tweede naar de zesde plaats. Dan volgt Nederland, dat twee plaatsjes omhoog klom, Japan komt terug de top tien binnen op plaats acht terwijl het voor het WK nog op de elfde plaats stond. Brazilië, winnaar van de Copa America Feminina, zakt van 8 naar 9 en Olympisch kampioen Canada van 7 naar 10.

De Belgian Red Flames klommen zonder deel te nemen aan het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland een plaatsje omhoog! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De Matildas uit Australië zakken ondanks hun vierde plaats van 10 naar 11, Denemarken klom van 13 naar 12 terwijl Noorwegen het omgekeerde deed en zakte van plaats 12 naar plaats 13. Ook IJsland en China wisselden van plaats. Ijsland klom omhoog en is nu 14de, China zakte van 14 naar 15. Oostenrijk, niet op het WK aanwezig, klom van 18 naar 16, Italië zakte van 16 naar 17 en zelfs de Belgian Red Flames, klommen ondanks het verlies tegen Nederland van 19 naar 18! Portugal klom dankzij de WK-deelname 2 plaatsjes omhoog waardoor het nu 19de staat. Zuid-Korea verloor 3 plaatsen maar haalt nog net de top 20.

U kan de volledige FIFA-wereldranglijst in het vrouwenvoetbal bekijken via:

Website FIFA-World Ranking

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 
 
Share