Share

Portugal zorgde voor voetbaluitschieters in 2016. Terwijl de mannen in Frankrijk onder aanvoering van Cristiano Ronaldo met de Europese titel gingen lopen plaatsten de vrouwen zich na een indrukwekkende opmars via de barrages in Cluj-Napoca voor de allereerste keer voor een EK-eindronde. Vooral dat laatste is iets wat Carole da Silva Costa, de centrale verdediger van het nationale vrouwenvoetbalteam en van BV Cloppenburg, niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan.

Op de laatste vrijdag van dit kalenderjaar en tijdens haar voetbalvakantie (het is ook winterstop in de 2de Duitse Bundesliga) trok ze naar Wild Buddha Tattoo in Matosinhos vlakbij Porto en liet ze op haar rechterbeen het logo van het EK 2017 in inkt vereeuwigen.

De vreugde bij Portugal na de kwalificatie voor het EK 2017! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De vreugde bij Portugal na de kwalificatie voor het EK 2017! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Carole da Silva Costa maakte in januari 2008 als 17-jarige haar debuut in het nationale vrouwenvoetbalteam van Portugal in een oefenwedstrijd tegen Wales en ze heeft inmiddels 74 interlands achter haar naam staan waarin ze ook 6 keer scoorde waaronder een mooie vrije trap op het Kiel in Antwerpen tegen de Belgian Red Flames. Voor Portugal begint het EK 2017 op woensdag 19 juli 2017 in Doetinchem met een Iberische derby tegen Spanje, een team dat ze ook al op weg naar het EK in Nederland bekampten. Maar vooraleer het zover is spelen Denemarken en de Belgian Red Flames op zondag 16 juli 2017 als eerste in het stadion van De Graafschap.


Bekijk de tattoo rond de UEFA Women’s Euro 2017 van Portugees international Carole:

Instagram Doetinchem EK2017

Luister naar het meest recente interview met Carole bij BV Cloppenburg:


Bekijk ook nog deze video:


en bekijk haar doelpunt op vrije trap in oktober 2013 tegen de Belgian Red Flames op het Kiel:

Lees nog meer over de eerste kwalificatie van Portugal voor een EK-eindronde bij de vrouwen via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share