Share

Belgian Red Flame en viervoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert, die begin juni van dit jaar haar overstap bekendmaakte van Fortuna Sittard naar Inter Milaan, behoort tot de 5 kandidaten om Azerion Women’s Eredivision Player of the Year te worden. De Belgische topschutster van de Nederlandse vrouwencompetitie kan die trofee op maandag 2 september 2024 winnen als de Eredivisie Awards bekendgemaakt worden op de televisiezender ESPN NL.

Tessa Wullaert is nu ook genomineerd voor een trofee in Nederland! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Tessa Wullaert speelde de voorbije twee seizoenen in Nederlands Limburg voor Fortuna Sittard en met die club werd ze in haar eerste seizoen derde terwijl ze vorig seizoen op de vierde plaats eindigde. Daarnaast bereikte ze onder leiding van coach Roger Reijners met Fortuna Sittard ook de Nederlandse bekerfinale maar op maandag 20 mei 2024 werd er in Tilburg tegen Ajax, dat dit seizoen de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League haalde, met 3-1 verloren.

Tessa Wullaert scoorde in haar eerste seizoen in de Nederlandse competitie 19 goals in 19 wedstrijden. Vorig seizoen kwam ze zelfs tot 26 competitiedoelpunten in 22 competitiewedstrijden waardoor ze de eerste buitenlandse topschutter werd in de Nederlandse Eredivisie Vrouwen! (*) Ze slaagde er zelfs in om in één wedstrijd maar liefst 7 keer te scoren. Dat was op vrijdag 22 maart 2024 op bezoek bij Telstar Vrouwen waar met 0-8 gewonnen werd. Het mag dan ook niet verbazen dat ze bij de vijf genomineerden behoort om later dit jaar eventueel tot Azerion Women’s Eredivision Player of the Year verkozen te worden. De andere kandidaten om deze trofee te veroveren zijn Caitlin Dijkstra (kampioen met FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax) en Joëlle Smits (PSV Eindhoven).

Tessa Wullaert, hier aan de bal voor de Belgian Red Flames op bezoek bij Denemarken, is inmiddels ook ereburger geworden van de stad Harelbeke! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nog meegeven dat Tessa Wullaert inmiddels sinds maandag 19 februari 2024 ook ereburger geworden is van de stad Harelbeke. Ze kreeg die titel eerder ook al in de gemeente Wielsbeke!

Lees nog meer over de Eredivisie Awards 2023/24 via:

Website Vrouweneredivisie

Lees nog meer over de 7 doelpunten van Tessa Wullaert voor Fortuna Sittard via:

Website NU.nl

En ook nog via:

Website Het Nieuwsblad

Voor nog meer over de transfer van Tessa Wullaert naar Inter Milaan ga naar:

Vrouwenteam.be

Bekijk de lijst van ereburgers van de stad Harelbeke:

Website Stad Harelbeke

Bekijk de huldiging van Tessa Wullaert als ereburger van de gemeente Wielsbeke:

Website Wielsbeke

Lees nog meer hierover via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

PS: (*) Tessa Wullaert volgde als topschutter in de Nederlandse Eredivisie Vrouwen volgende speelsters op: Karin Stevens (2008), Sylvia Smit (2009), Chantal de Ridder / Sylvia Smit (2010), Chantal de Ridder (2011), Priscilla de Vos (2012), Renate Jansen (2013), Vivianne Miedema (2014), Lineth Beerensteyn (2015), Jill Roord (2016), Katia Snoeijs (2017 & 2018), Joëlle Smits (2019, 2020, 2021) & Fenna Kalma (2022 & 2023)!

 

Share