Share

Op de 20ste speeldag in de Belgische Super League mochten we drie verschillende resultaten noteren. Er was een thuisoverwinning, een gelijkspel en een uitoverwinning. Leider Standard won uit, KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies deelden de punten en RSC Anderlecht won op vrijdagavond al thuis!

RSC Anderlecht scoorde vroeg tegen OH Leuven met dank aan Morgane Wijns (1-0). Pas na halfweg de tweede helft nam het definitief afstand van OH Leuven waarbij het nog 4 keer scoorde! Anaëlle Wiard lukte een dubbel, Nicky Van Den Abbeele en Laura De Neve scoorden elk 1 doelpunt zodat het uiteindelijk 5-0 werd!

In het duel dat binnenkort bij de mannen in de UEFA Europa League op het programma stond werd er niet gescoord. KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies hielden het op een scoreloos gelijkspel. Een mooi punt voor KRC Genk Ladies, puntenverlies in de titelstrijd voor de vrouwelijke Buffalo’s!

Leider Standard tenslotte scoorde op bezoek bij KSK Heist alle doelpunten. Topschutster Sanne Schoenmakers deed dat voor de rust twee keer in het Luikse voordeel (0-1 en 0-2). In het begin van de tweede helft zorgde Imke Courtois met een kopbal na een vrije trap van Hanne Van De Goor ongewild voor de aansluitingstreffer (1-2) en de eindstand!

De competitie ligt nu opnieuw stil want de Belgian Red Flames spelen tussen 1 en 8 maart 4 oefenduels op de Cyprus Women’s Cup en dat ter voorbereiding op het EK 2017 in Nederland. Sarah Wijnants van Standard ging in laatste instantie mee naar dat oefentornooi ter vervanging van de geblesseerde Laura De Neve (RSC Anderlecht). De Super League hervat op dinsdag 14 maart 2017!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 20ste speeldag op vrijdag 24 februari 2017:
RSC Anderlecht – OH Leuven 5-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 1′ Morgane Wijns 1-0 owngoal, 69′ Anaëlle Wiard 2-0, 79′ Nicky Van Den Abbeele 3-0, 85′ Anaëlle Wiard 4-0, 90′ + 2′ Laura De Neve 5-0.

Op zaterdag 25 februari 2017:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel met dank aan Luc Calleeuw:

KSK Heist – Standard 1-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: 35′ Sanne Schoenmakers 0-1, 39′ Sanne Schoenmakers 0-2, 50′ Imke Courtois 1-2 owngoal.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel met dank aan Sportbeat:

DVC Eva’s Tienen bye.

Dit is de stand na 20 speeldagen:

1. Standard 17-42 (51-23);
2. RSC Anderlecht 18-39 (46-16);
3. KAA Gent Ladies 17-36 (47-9);
4. KRC Genk Ladies 15-19 (23-18);
5. KSK Heist 17-13 (14-55) (4+);
6. OH Leuven 17-13 (17-32) (3+);
7. DVC Eva’s Tienen 16-3 (12-57).

Topscorers na speeldag 20:

23 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard);
13 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
8 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);
7 goals:
Davinia Vanmechelen (Standard), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht);
6 goals:
Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht);
5 goals:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Zoe Van Eynde (Standard), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Elke Meers (DVC Eva’s Tienen);
4 goals:
Lore Asselberghs (OH Leuven), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Stephanie Suenens (KSK Heist);
3 goals:
Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Charlotte Cranshoff (Standard), Julie Biesmans (Standard), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Aline Zeler (Standard), Yuna Appermont (Standard);
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Sarah Wijnants (Standard), Jana Janssens (OH Leuven), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Inge Heiremans (KSK Heist), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Sheila Broos (KSK Heist), Laura De Neve (RSC Anderlecht);
1 goal:
Luna Maes (KSK Heist), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Karen Meeus (KSK Heist), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Laura Gorniak (Standard), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Henriette Awete (RSC Anderlecht), Matilde Drumont (OH Leuven), Petra Baldewijns (OH Leuven), Britt Vanhamel (OH Leuven), Yentl De Coster (OH Leuven), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Valentine Hannecart (Standard), Yana Daniëls (RSC Anderlecht), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies), Yenthe Kerckhofs (KRC Genk Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Ymke Bruwier (KSK Heist), Margaux Eymael (DVC Eva’s Tienen), Anne Huybrechts (KSK Heist), Nicky Van Den Abbeele (RSC Anderlecht).

Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Veerle Van der Motte (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Charlotte Van Bavel (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies voor OH Leuven), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies voor Standard), Morgane Wijns (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Imke Courtois (Standard voor KSK Heist).

PS: De doelpunten van de wedstrijd KAA Gent Ladies – Standard (speeldag 2) en Standard – OH Leuven (speeldag 3) blijven geldig!

Dit is het programma voor de 21ste speeldag op dinsdag 14 maart 2017 om 20u30 ziet er als volgt uit:
Standard – DVC Eva’s Tienen;
KAA Gent Ladies – KSK Heist;
OH Leuven – KRC Genk Ladies.
RSC Anderlecht bye.

Dit is het programma voor de 22ste speeldag op vrijdag 17 maart 2017 om 20u30:

OH Leuven – KSK Heist;
KAA Gent Ladies – DVC Eva’s Tienen;

Op zaterdag 18 maart 2017 om 15u:
KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht.
Standard bye.

Lees over de Belgian Red Flames en de Cyprus Women’s Cup:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share