Share

Op woensdag 1 maart 2017 spelen de Belgian Red Flames in het Makario Stadion van Nicosia hun eerste oefeninterland op de Cyprus Women’s Cup tegen Zwitserland. Het wordt een speciale wedstrijd voor Gouden Schoen Tessa Wullaert want bij de tegenstander die in 2015 voor het eerst aanwezig was op een WK (in Canada haalde Zwitserland de achtste finales) spelen enkele teamgenoten!

Op zondag 26 februari 2017 speelden ze nog in hetzelfde team op bezoek bij Bayer 04 Leverkusen maar nu woensdag zijn het dus tegenstanders.

Luister naar Lara Dickenmann (VfL Wolfsburg & Zwitserland):

Luister naar Vanessa Bernauer (VfL Wolfsburg & Zwitserland):


Luister naar Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg & België):

Het wordt op de Cyprus Women’s Cup overigens het 17de duel tussen België en Zwitserland in het vrouwenvoetbal. Beide teams speelden voor de eerste keer tegen mekaar in Grenchen op 21 mei 1977 toen het 2-2 werd en dat gebeurde voor het laatst op 27 april 2008 toen België in Ath met 3-1 won in de EK-kwalificatie richting Finland 2009! Zwitserland won slechts 4 keer tegen België, het speelde 5 keer gelijk en er waren 7 overwinningen voor het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam! Het doelsaldo is 14-18 in het voordeel van België! Het is nu uitkijken wat het team van bondscoach Ives Serneels doet tegen Zwitserland!

Voor meer over de Belgian Red Flames ga naar:
Fb Belgian Red Flames

Lees ook nog over Bayer 04 Leverkusen – VfL Wolfsburg via:
Vrouwenteam.be

PS: Ook nog melden dat vanaf woensdag 1 maart 2017 Sportwereld/Het Nieuwsblad een reeks heeft met als titel ‘Zo brandend ambitieus zijn onze Red Flames’!

Share