In de eerste klasse is het verdict gevallen wat de titel betreft. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies dat het seizoen onder leiding van trainer Farid Goreishvand helemaal domineerde is met een straat voorsprong op de rest kampioen geworden. Het won in Wondelgem tegen het beloftenteam van RSC Anderlecht met 6-3 en mocht zo achteraf een feestje bouwen.

RSC Anderlecht B in Wondelgem voor het duel tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In het duel tegen RSC Anderlecht B vielen uiteindelijk 9 doelpunten maar dat hadden er zeker nog een pak meer kunnen zijn. Op aangeven van Lien Wyndaele opende Mariam Abdulai Toloba de score (18de minuut) en via Sylvana Tieleman na een doorsteekpass van Pauline Windels werd het 2-0 (22ste minuut). Via Ulrike De Frère kwamen de bezoekers even terug (2-1, 36ste minuut) maar met goals van Lien Wyndaele na een door Sara Missair gelost schot van Chiara Steyvers (3-1, 38ste minuut) en van Marie Minnaert op aangeven van Mariam Abdulai Toloba (4-1, 49ste minuut) liep de thuisploeg verder uit. Marie Van Caesbroeck kon voor het uur een tweede goal voor de bezoekers maken (4-2, 56ste minuut) maar vervolgens was KAA Gent Ladies B opnieuw aan de beurt met een kopbal van Pauline Windels na een hoekschop van Chiara Steyvers (5-2, 62ste minuut) en een solo die in het doel eindigde van Sylvana Tieleman (6-2, 65ste minuut). Justine Blave zette de eindstand op het bord (6-3, 84ste minuut) waarna de al gewisselde Jessica Silva Valdebenito nog een rode kaart kreeg voor een ongepaste uitspraak naar de leiding toe.

Ook op de tribune zaten speelsters van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Eerste achtervolger is nu voorlopig Dames VC Eendracht Aalst dat thuis met 2-1 won tegen VC Moldavo. Stéphanie Van Gils bracht de bezoekers op voorsprong (0-1) maar via Nina Vindevoghel (1-1) en Annelies Van Den Steen (2-1) was de score al bij de rust omgedraaid. Het bleef uiteindelijk ook bij die 2-1.

FWS Woluwe had thuis tegen Kontich een blunder in de bezoekende verdediging nodig om op voorsprong te klimmen via Valérie Jansen (1-0). Nog voor de rust scoorde Audrey Demoustier voor een sterk dominerende thuisploeg nog twee keer (2-0 en 3-0). Over halfweg de tweede helft lukte Valérie Jansen haar tweede goal voor FWS Woluwe (4-0). Jolien Lebegge kon nadien nog de eer redden voor een zo goed als onmachtig Kontich (4-1).

DV Famkes Merkem stond thuis tegen USGTH bij de rust met 1-0 voor nadat de bezoekende doelvrouw een vrije trap van Bieke Deman niet kon klemmen en Sofie Huyghebaert goed gevolgd was om binnen te trappen (37ste minuut). Op het uur verdubbelde Sofie Huyghebaert de voorsprong vanop de strafschopstip (2-0, 60ste minuut). Vijf minuten later kon Justine Deweerdt na een hoekschop de score verhogen tot 3-0 (65ste minuut). Pauline Bouttiau scoorde dan tegen voor de bezoekers (3-1, 69ste minuut). In de slotfase liep DV Famkes Merkem dan toch nog verder uit na een succesvolle rechtstreekse vrije trap van Sofie Huyghebaert (4-1) en een goal van Bieke Deman op aangeven van Elfriede Notebaert (5-1)!

Stien Voorspoels bracht Massenhoven in de eerste helft op voorsprong bij SV Zulte Waregem (0-1) maar via Jolien Martens kwam de thuisploeg na de rust langszij (1-1). Joni Vanrompay zorgde er vervolgens voor dat de bezoekers opnieuw op voorsprong kwamen (1-2) maar na een strafschop van Athina Vercaemer die door de interim-doelvrouw Jolien Baeten gered werd kon Anke De Vos de eindstand op het bord zetten (2-2).

Melden we nog dat de 24ste speeldag al op vrijdagavond 31 maart 2017 begint met het duel tussen SV Zulte Waregem en Dames VK Egem! De aftrap aan de Kastanjelaan in Zulte is om 20 uur!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 23ste speeldag in eerste klasse:
KAA Gent Ladies B – RSC Anderlecht B 6-3 (rust: 3-1);
Doelpunten: 18′ Mariam Abdulai Toloba 1-0, 22′ Sylvana Tieleman 2-0, 36′ Ulrike De Frère 2-1, 38′ Lien Wyndaele 3-1, 49′ Marie Minnaert 4-1, 56′ Marie Van Caesbroeck 4-2, 62′ Pauline Windels 5-2, 65′ Sylvana Tieleman 6-2, 84′ Justine Blave 6-3.

VC Dames E. Aalst – VC Moldavo 2-1 (rust: 2-1);

Doelpunten: Stéphanie Van Gils 0-1, Nina Vindevoghel 1-1, Annelies Van Den Steen 2-1.

FWS Woluwe – Kontich 4-1 (rust: 3-0);
Doelpunten: 8′ Valérie Jansen 1-0, 19′ Audrey Demoustier 2-0, 30′ Audrey Demoustier 3-0, 73′ Valérie Jansen 4-0, 85′ Jolien Lebegge 4-1.

SV Zulte Waregem – Massenhoven 2-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: Stien Voorspoels 0-1, Jolien Martens 1-1, Joni Vanrompay 1-2, Anke De Vos 2-2.
Bijzonderheid: Athina Vercaemer ziet strafschop gekeerd door doelvrouw Jolien Baeten (Massenhoven) maar in de rebound trapt Anke De Vos binnen!

DV Famkes Merkem – USGTH 5-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 37′ Sofie Huyghebaert. 1-0, 60′ Sofie Huyghebaert. 2-0 op strafschop, 65′ Justine Deweerdt 3-0, 69′ Pauline Bouttiau 3-1, 84′ Sofie Huyghebaert. 4-1, Bieke Deman 5-1.