Share

Op vrijdag 30 oktober 2015 stond de inhaalwedstrijd van de 4de speeldag op het programma tussen OH Leuven en Ladies Genk. Het was een vooral wat temperatuur betreft aangename herfstavond op het jeugdopleidingscentrum in Oud-Heverlee en een wedstrijd waarin beide ploegen op elk moment probeerden aantrekkelijk voetbal te brengen.

Ladies Genk kwam al vroeg op voorsprong toen de diepgestuurde Kelly Paulus (ex-OHL) alleen voor Sabrina Broos opdook en succesvol afwerkte (0-1, 5de minuut). De bezoekers hadden voor de rust verder kunnen uitlopen maar ook OH Leuven, met Ansje Bogaerts als captain, had even over het half uur een mooie doelkans via Matilde Drumont maar zij besloot op het Genkse sluitstuk Chloë Bellavia. Onmiddellijk na de rust verdubbelde Elke Meers dan de score met een mooie actie vanop links richting doel die ze ook knap afrondde (0-2, 48ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft bouwde Ladies Genk dan vanuit de verdediging een mooie aanval op. De bal kwam uiteindelijk via Sharon Lemmens en een sterk spelende Kelly Paulus bij Esther Oversteyns terecht en de ex-speelster van STVV trapte met rechts beheerst en zuiver raak, haar eerste goal van het seizoen (0-3, 69ste minuut). OHL bleef daarna nog op zoek gaan naar het eerreddende (en allereerste doelpunt in de Super League) maar ook dit keer hadden Matilde Drumont, Jana Janssens, Kimberley Obasogie en Petra Baldewijns geen succes bij de afwerking! Ladies Genk krijgt door de overwinning de play-offs in het vizier terwijl OH Leuven verder werkt aan een ploeg voor de toekomst.

Inhaalwedstrijd 4de speeldag – Super League – Vrijdag 30 oktober 2015:
OH Leuven – Ladies Genk 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 5′ Kelly Paulus 0-1, 48′ Elke Meers 0-2, 69′ Esther Oversteyns 0-3.

Dit is de stand na 6 speeldagen voor alle clubs:
1. Lierse 6-14 (11-3);
2. Standard 6-13 (18-5);
3. RSC Anderlecht 6-13 (15-2);
4. KAA Gent Ladies 6-10 (12-9);
5. Ladies Genk 6-9 (11-10);
6. KSK Heist 6-5 (4-13);
7. DVC Eva’s Tienen 6-4 (7-18);
8. OH Leuven 6-0 (0-18).

Topscorers:
7 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Jana Coryn (Lierse);
5 goals:
Solange Carvalhas (RSC Anderlecht);
4 goals:
Pauline Crammer (RSC Anderlecht), Sanne Schoenmakers (Standard);
3 goals:
Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Julie Biesmans (Standard), Jassina Blom (DVC Eva’s Tienen), Cécile De Gernier (Standard), Kelly Paulus (Ladies Genk);
2 goals:
Maelis Henneuse (KAA Gent Ladies), Karen Meeus (KSK Heist), Davinia Vanmechelen (Standard), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Aline Zeler (Standard), Selina Gijsbrechts (Ladies Genk), Silke Demeyere (Lierse), Stevie Malagrida (Ladies Genk), Elke Meers (Ladies Genk).
1 goal:
Tine De Caigny (Lierse), Riete Loos (Ladies Genk), Bénédicte Rifflart (KSK Heist), Audrey Demoustier (Standard), Davina Philtjens (Standard), Maud Coutereels (Standard), Hanne Van De Goor (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Anke Boogaerts (DVC Eva’s Tienen), Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen), Charlotte Cranshoff (DVC Eva’s Tienen), Ellen Charlier (DVC Eva’s Tienen), Silke Leynen (Lierse), Sara Yüceil (Standard), Esther Oversteyns (Ladies Genk).
Owngoals:
Maren Sempels (DVC Eva’s Tienen voor RSC Anderlecht).

Dit is het programma voor november 2015 in de Super League:

7de speeldag op vrijdag 6 november 2015 om 19u30:
Standard – OH Leuven;
RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies;
Lierse – KSK Heist (20u30)
Op zaterdag 7 november 2015 om 15u:
DVC Eva’s Tienen – Ladies Genk.

8ste speeldag op vrijdag 13 november 2015 om 19u30:
RSC Anderlecht – OH Leuven;
Standard – Ladies Genk;
KAA Gent Ladies – KSK Heist (20u30);
Op zaterdag 14 november 2015 om 15 uur:
DVC Eva’s Tienen – Lierse;

9de speeldag op vrijdag 20 november 2015 om 19u30:
OH Leuven – KAA Gent Ladies;
Lierse – Standard (20u30);
Op zaterdag 21 november 2015 om 14u30:
Ladies Genk – RSC Anderlecht;
KSK Heist – DVC Eva’s Tienen (15u)

Share