Share

Sporting Lissabon, de kampioen van het voorbije seizoen in Portugal, wil ook volgend seizoen een goed figuur slaan in de UEFA Women’s Champions League. Het ging op zoek naar versterking voor de verdediging en het vond die in Duitsland waar het de centrale verdediger van de Portugese nationale ploeg Carole ging halen.

Nadat ze begon te voetballen bij de jongens in haar geboortestad Braga kwam Carole da Silva Costa via CP Martim en Leixoes SC in 2010 in de Duitse Bundesliga bij SGS Essen terecht. Na 3 seizoenen maakte ze de overstap naar streekgenoot MSV Duisburg vooraleer ze in 2015 tekende bij de tweedeklasser BV Cloppenburg die op een terugkeer naar het hoogste niveau aasde. Ook daar bleef ze 2 seizoenen met als hoogtepunt een kwartfinale in de Duitse beker tegen Bayer 04 Leverkusen. Nu keert Carole terug naar Portugal waar ze aan de slag gaat bij het ambitieuze Sporting Clube de Portugal, dat vorig seizoen al een aantal andere Portugese internationals binnenhaalde en nu ook Europees vooruitgang wil boeken! Sporting Lissabon ontloopt in de voorronde van de UWCL eind augustus 2017 het Belgische Standard en het Nederlandse Ajax. Landskampioen Sporting CP speelt in Hongarije tegen BIIK-Kazygurt uit Kazachstan, het gastteam MTK Hungaria en Hajvalia uit Kosovo!

Carole, geboren op 3 mei 1990, stond al op haar 17de in de basis van het Portugese nationale vrouwenvoetbalteam dat na overwinningen in september vorig jaar tegen Finland (waardoor de Belgian Red Flames zekerheid kregen over hun allereerste EK-deelname) en Ierland uiteindelijk via de barrages in oktober tegen Roemenië (0-0 thuis in Lissabon en 1-1 in Cluj) zich voor het eerst wist te plaatsen voor een EK-eindronde! Portugal speelt straks, op woensdag 19 juli 2017, net als de Belgian Red Flames 3 dagen eerder, hun eerste EK-groepsduel in Doetinchem en dat tegen buurland en winnaar van de Algarve Cup 2017 Spanje.

Carole Costa aan de bal voor Portugal tegen de Belgian Red Flames op het Kiel in Antwerpen in oktober 2013! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Carole speelde inmiddels al 83 interlands voor Portugal en ze scoorde daarin 6 doelpunten waaronder een bijzonder mooie uit vrije trap op donderdag 31 oktober 2013 in het stadion van Beerschot op het Kiel tegen de Belgian Red Flames! Portugal speelt ook in de voorronde van het WK 2019 tegen België!

Bekijk hier nog eens dat doelpunt uit vrije trap na 0.20 sekonden met dank aan de KBVB:

Bekijk ook nog deze video van Sporting TV rond deze transfer:
Fb Sporting CP

Lees over de transfer via Sporting CP:
Website Sporting CP

Lees over de voorronde van het WK 2019 met de Belgian Red Flames en Portugal:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share