Share

24 dagen na de finale van de UEFA Champions League tussen Real Madrid en Juventus in Cardiff wordt de aftrap gegeven van het nieuwe seizoen in het Europese clubvoetbal in Yerevan tussen Alashkert, de kampioen van Armenië, en FC Santa Coloma uit Andorra.

Ook in Wales wordt er al opnieuw UEFA Champions League gespeeld zij het dat dit voor iets minder volk zal zijn dan tijdens de finale in het National Stadium of Wales. The New Saints, die in de zomer van 2010 tegen RSC Anderlecht in de voorronde speelden, nemen het nu in Park Hall in Oswestry op tegen Europa FC uit Gibraltar! Op deze eerste speeldag is er verder ook nog Víkingur (Fär Oer) tegen Trepça ’89 uit Kosovo en Hibernians uit Malta tegen FCI Tallinn uit Estland. Op woensdag 28 juni 2017 speelt Linfield uit Noord-Ierland de laatste heenwedstrijd uit de eerste voorronde van de UEFA Champions League tegen La Fiorita uit San Marino. Op donderdag 30 juni 2017 staat dan de eerste voorronde in de UEFA Europa League op het programma. De Belgische clubs komen pas in actie bij de 3de voorronde (Club Brugge in de UCL, KAA Gent en KV Oostende in de UEL). Bij de vrouwen zijn de eerste wedstrijden in de UEFA Women’s Champions League 2017-18 gepland op dinsdag 22 augustus 2017. Belgisch landskampioen Standard speelt dan in Estland een mini-tornooi tegen o.a. Ajax! De finale van de UEFA Women’s Champions League is op donderdag 24 mei 2016 in het Valeriy Lobanovskiy Dynamo Stadium van Kiev.

In het Olympisch Stadion van Kiev wordt in 2018 de finale van de UEFA Champions League gespeeld! Foto – (c) Dynamo Kiev

De finale van de UEFA Champions League is op zaterdag 26 mei 2018 in het Olympisch Stadion van Kiev. De finale van de UEFA Europa League is op woensdag 16 mei 2018 in het Parc OL van Lyon, het stadion waar ook de openingswedstrijd en de finale van het WK Vrouwenvoetbal 2019 zal gespeeld worden!

Het Parc OL, stadion van de finale van de UEFA Europa League 2018 en van de openingswedstrijd en de finale van het WK Vrouwenvoetbal 2019! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Lees nog meer over de UEFA Champions League:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over de UEFA Women’s Champions League:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Share