Share

Het brons is van ons, zongen de Belgian Cats bij hun terugkeer in Zaventem na het fantastisch verlopen EK basketbal in Praag waarop ze knap derde eindigden. Het lijkt wel de favoriete plaats van de Belgische nationale vrouwenteams in de balsporten want het is de derde keer dat zoiets gebeurde!

Het gebeurde een eerste keer tijdens het WK hockey 1978 in Madrid toen Belgiê op 24 september 1978 de kleine finale na een 0-0-gelijkspel uiteindelijk na strafballen met 3-2 won tegen Argentinië. Het Belgische nationale vrouwenhockeyteam, de voorlopers van de huidige Belgian Red Panthers, had in de halve finales met 6-0 verloren tegen de latere winnaars! Nederland werd toen wereldkampioen dankzij een 1-0-winst in de finale tegen West-Duitsland!

De Yellow Tigers 3de op het EK Volleybal in 2013! Foto – (c) CEV

De tweede keer dat een Belgisch nationaal vrouwenteam derde werd in een groot toernooi was in 2013. De Yellow Tigers speelden in de halve finale van het EK volleybal, dat in Zwitserland en Duitsland plaatsvond. België verloor in de halve finales op vrijdag 13 september 2013 in Berlijn tegen Duitsland met 3-2 maar in de wedstrijd voor de 3de plaats op zaterdag 14 september 2013 eveneens in Berlijn won het tegen Servië met 3-2! Rusland won in de finale tegen Duitsland 3-1!

De Belgian Cats tonen hun bronzen medaille in Zaventem na hun terugkeer van het EK in Praag! Foto – (c) Belgian Cats

Op zondag 25 juni 2017 zorgden de Belgian Cats dus voor een derde bronzen medaille van een Belgisch nationaal vrouwenteam op een groot toernooi! Het gebeurde op het EK basketbal in Praag waar België, een dag nadat het de halve finale verloor tegen Spanje, Griekenland opzij zette in de kleine finale met 78-45! Spanje won de finale tegen Frankrijk met 71-55.

De vraag is nu of de Belgian Red Flames, het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam, straks op het EK 2017 in Nederland even goed of nog beter kunnen doen?

Lees over de Belgian Cats in Praag:
Vrouwenteam.be

Lees over de Yellow Tigers in 2013:
CEV

Lees over de Belgian Red Flames:
Vrouwenteam.be

Share