Terwijl er in het Belgische vrouwenvoetbal al een tijdje geen Supercup meer wordt gespeeld gebeurde dat op zondag 3 september 2017 wel in Portugal, één van de tegenstanders van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk. Een flink aantal Portugese internationals stond aan de aftrap in de wedstrijd tussen Sporting Clube de Portugal en SC Braga die gespeeld werd in het Estadio Cidade van Coimbra, een studentenstad waar in 2004 ook 2 duels van het EK 2004 bij de mannen plaatsvonden!

De Portugese international Carole in een duel met Diana Gomes van SC Braga! Foto – (c) Festa do Futebol Feminino

Het werd een leuk duel waarin SC Braga, net als tijdens de bekerfinale begin juni 2017 op voorsprong klom, toen Pauleta een vrije trap van nieuwkomer Dolores Silva voorbij doelvrouw Patricia Morais binnenkopte (0-1, 12de minuut). Sporting Clube de Portugal, winnaar van titel en beker het voorbije seizoen, moest in de achtervolging maar het kwam heel lang niet tot scoren. Dat lukte wel in de toegevoegde tijd via Ana Capeta die een falen in de verdediging bij Braga afstrafte met de gelijkmaker via de handen van Diana Gomes (1-1, 90ste + 2′ minuut).

Andreia Norton (links) aan de bal voor SC Braga met een opzittende Solange Carvalhas (ex-RSC Anderlecht) voor Sporting Clube de Portugal! – Foto – (c) Festa do Futebol Feminino

In de eerste verlenging trapte Ana Capeta na 101 minuten wedstrijd met rechts de 2-1 op het bord voor Sporting Lissabon en na 118 minuten maakte zij, die ook al matchwinnaar was tijdens de bekerfinale, haar hoofdrol helemaal af toen ze een voorzet van Ana Borges vanop rechts in één tijd met rechts binnentrapte (3-1, 118de minuut). De 19-jarige jeugdinternational Ana Inès Palma Capeta lukte dus de 3 doelpunten voor Sporting Lissabon maar ze werd nog nooit opgeroepen voor het A-elftal van Portugal! Wellicht komt daar binnenkort verandering in.

Bekijk de video met de doelpunten met dank aan FPF TV, RTP 1 en Speedy Goals:

Bekijk ook nog eens de beelden van de Portugese bekerfinale 2016-17 gewonnen door Sporting CP tegen SC Braga met 2-1 met dank aan FPF TV en RTP 1: