Share

KRC Genk Ladies, het voorbije seizoen bekerfinalist en derde in de Super League, trok in de voorbereiding op het nieuwe seizoen het voorbije weekend naar de kust voor een stage in Oostduinkerke. Het maakte van de gelegenheid gebruik om in Nieuwpoort een dubbele oefenwedstrijd met het eerste elftal en met de beloften te spelen tegen Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem.

Op het veld zelf maakte KRC Genk Ladies geen gebruik van go-karts maar toch liepen beide teams vlot over de tegenstander heen. Het beloftenteam, dat in het komende seizoen zal aantreden in de eerste klasse, zorgde meteen voor dubbele cijfers en won met 10-0 tegen het beloftenteam van FW Diksmuide-Merkem, dat in de eerste provinciale West-Vlaanderen speelt.

Celien Guns scoorde in haar eerste oefenduel voor haar nieuwe club KRC Genk Ladies meteen een doelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook het eerste elftal vond vlot de weg naar de netten tegen het team van trainer Chris Delheye, dat in eerste klasse uitkomt. Dankzij goals van Silke Leynen (3), Sylke Calleeuw (2), Celien Guns (ex-OH Leuven), Lore Vanschoenwinkel en Amber Tysiak stonden de bordjes op het einde van de wedstrijd op 8-0 voor KRC Genk Ladies die hun oefencampagne dus vlot gestart zijn en toekomende zondag 5 augustus 2018 in Zonhoven spelen voor de Nilis Cup tegen FWS Woluwe!

Bekijk de goals uit dit oefenduel met dank aan Luc Calleeuw:

Bekijk een ruimer verslag met dank aan Luc Calleeuw:

Bekijk een fotoreportage over dit duel van David Catry via:
Sportpix.be

Lees nog meer over KRC Genk Ladies via:
Website KRC Genk Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share