Share

Zondag 29 juli 2018 was een speciale dag voor het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht. De Belgische landskampioen werd voor het eerst in de geschiedenis voorgesteld op de fandag van de club.

Het bordje met de plaats waar je een handtekening kon krijgen van de topschutster uit de Belgische Super League! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Ella Van Kerkhoven maakte dit meisje blij met haar handtekening op een gele bal! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Alle fans van RSC Anderlecht waren uiteraard al in een goede stemming een dag na de 1-4-overwinning op de openingsspeeldag van de competitie 2018-19 op bezoek bij KV Kortrijk. De nieuwkomers Ivan Santini (ex-Stade Malherbe de Caen) en Landry Dimata (ex-VfL Wolfsburg) hadden met respectievelijk 3 goals en 1 doelpunt meteen een groot aandeel in de eerste driepunter van het seizoen onder leiding van Hein Vanhaezebrouck. Ook voorzitter Marc Coucke was al in zijn nopjes na de seizoensopener en hij kwam dan ook met veel jolijt het veld op van het Constant Vanden Stockstadion voor zijn allereerste fandag als voorzitter van de club!

Sheryl Merchiers, de linksachter van vrouwelijk paars-wit, werd druk geraadpleegd bij de signeersessie op de Fan Day van de club!! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Na zijn openingsspeech waarin hij de drie doelstellingen van de club meegaf (1. Een club zijn voor iedereen en nadruk leggen op een sterke community, 2. Een club zijn die vooral werkt met de jeugd en die zo ook mee de toekomstige Rode Duivels voor de toekomstige WK’s helpt te vormen en 3. Er zo snel mogelijk voor zorgen dat RSCA voor de 35ste keer kampioen wordt maar wel met behoud van de waarden van de club en dat is dus door zo aanvallend en mooi voetbal als mogelijk te brengen) bedankte voorzitter Marc Coucke iedereen voor zijn/haar komst en voor de steun aan de club.

Nieuwe aanwinst Sakina Diki Ouzraoui met een jonge fan op de schoot! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict


Daarna begon de voorstelling van
eerst de U21 van paars-wit, vervolgens van het vrouwenvoetbalteam van de club en tenslotte van de eerste ploeg telkens voorafgegaan door de technische staf. Nadien konden de fans nog selfies nemen tijdens de signeersessies met trainers, speelsters en spelers!

Bekijk de voorstelling van het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over de oefenwedstrijd RSC Anderlecht – Lille van zaterdag 28 juli 2018:
Vrouwenteam.be

Bekijk nog meer foto’s rond de Fan Day van RSC Anderlecht met dank aan Louis Evrard:
RSCA.be – Fotogalerij – Fandag

Bekijk ook nog een impressie rond de Fan Day van RSC Anderlecht dankzij RSCA TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share