Op de 13de speeldag in de 2de klasse B was het uitkijken naar de topaffiche tussen het beloftenteam van OH Leuven en ASE De Chastre. De vraag was uiteraard of de bezoekers de leider iets in de weg konden leggen.

ASE de Chastre eindigde na de heenronde in de top 3! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het werd niet meteen een plezante wedstrijd voor het beloftenteam van OH Leuven dat nochtans al binnen de tien minuten op voorsprong stond dankzij een doelpunt van Jana Janssens (1-0, 9de minuut). Toch rolden de bezoekers uit Chastre de rode loper niet uit voor de leider want ze speelden zo ver mogelijk van hun eigen doel en ze openden de buitenspelval voortdurend (jammer was dat er voor dit soort wedstrijd geen assistent-scheidsrechters waren). Het lukte niet altijd om OHL in de val te doen lopen maar de teamspirit waarin ASE de Chastre dat bleef doen mocht geprezen worden. Zelfs kwamen ze op gelijke hoogte toen Merci Senga Kisoka even over het halfuur Stéphanie Jubary bediende en de spits eenvoudig afwerkte (1-1, 34ste minuut). Beide teams kregen in de tweede helft nog kansen en hadden in het slot ook nog kunnen winnen maar een poging van Emeline Duquenne strandde op de lat terwijl aan de overkant doelvrouw Pauline Jandrain de Leuvense Lore Asselberghs van de bevrijdende treffer hield!

U kan dit duel nog eens in samenvatting bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Voor nog meer kan U terecht via:

En U kan ook nog voor een samenvatting vanuit een ander camerastandpunt terecht via:
Canalzoom.be

Het duel tussen OH Leuven B en ASE de Chastre was overigens het enige gelijkspel op de 13de speeldag in deze reeks. In alle andere duels noteerden we een overwinning voor DVC Eva’s Tienen, voor RFC Luik, voor VC Moldavo B, voor Standard C, voor RSC Anderlecht B en de grootste van allemaal voor FC Irlande Auderghem. Daar werd het 11-1 met maar liefst 5 goals van Virginie Verdin! FC Irlande Auderghem kreeg overigens eerder dit jaar de trofee voor Sportverdienste 2017-18 van de gemeente Oudergem vanwege hun titel in 1ste provinciale Brabant ACFF en hun promotie naar de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal!