Op de laatste speeldag van de heenronde hadden zowel leider Wuustwezel als eerste achtervolger KSK Voorwaarts Zwevezele een op papier haalbare kaart als tegenstander. Er viel dan ook geen verrassing te noteren en dus werd Wuustwezel herfstkampioen!

KSK Voorwaarts Zwevezele blijft in de achtervolging op Wuustwezel! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Twee teams hebben deze heenronde in 2de klasse A gedomineerd. Ze bleven ook allebei zelfs in de schitterende wedstrijd tegen elkaar ongeslagen. Wuustwezel won op de slotdag van de heenronde met 10-1 thuis tegen het beloftenteam van SC Eendracht Aalst terwijl KSK Voorwaarts Zwevezele even verderop in Loenhout met 0-9 won tegen het lokale SK.

Tinne Van den Bergh lukte 5 goals voor Wuustwezel thuis tegen het beloftenteam van SC Eendracht Aalst! Foto – (c) Damesvoetbal Wuustwezel / KC

Wuustwezel stond thuis bij de rust al 7-0 voor na een dubbel van Margot Dethier (3de en 6de minuut), een goal van captain Gitte Vanwesenbeeck (25ste minuut) en een kwartet doelpunten van Tinne Van den Bergh (30ste, 31ste, 39ste en 41ste minuut). In het begin van de tweede helft zorgde Dorenthina Nuhiji eerst voor een bezoekend doelpunt (7-1, 52ste minuut) vooraleer het doelpuntenfestival verder ging. Tinne Van den Bergh zorgde met haar vijfde van de namiddag voor 8-1 (65ste minuut) waarna Ilona Beyers (66ste minuut) en doelvrouw Jana Rameysen op strafschop (83ste minuut) voor dubbele cijfers en een 10-1-eindstand zorgden.

Ook doelvrouw Jana Rameysen scoorde dit keer voor Wuustwezel vanop de strafschopstip! Foto – (c) Damesvoetbal Wuustwezel / KC

Op bezoek bij Loenhout SK opende Céline Vandekerckhove de score (0-1, 9de minuut) waarna Annelies Vangheluwe (19de minuut) en Eva Deparck (43ste minuut) voor de 0-3-ruststand zorgden. In de tweede helft dreven de bezoekers de score verder op via Eva Deparck (0-4, 54ste minuut), Céline Vandekerckhove (0-5, 58ste minuut), een dubbel van Ahlopey Deneire (0-6, 71ste en 0-7, 72ste minuut), een tweede goal van de namiddag van Annelies Vangheluwe (0-8, 74ste minuut) en een derde van de dag van Eva Deparck (0-9, 83ste minuut).

Eva Deparck was 3 keer succesvol voor KSK Voorwaarts Zwevezele op bezoek bij Loenhout SK! Foto – (c) DVWW/KC