Share

Op donderdag 24 oktober 2019 speelden de Belgian Red Flames U17 op het Trainings Center van Zenica hun tweede wedstrijd in de eerste kwalificatieronde op weg naar het EK van volgend jaar in Zweden tegen Kroatië.

Hannah Eurlings van OH Leuven was goed voor haar derde assist in de eerste EK-kwalificatieronde in Bosnië-Herzegovina. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het werd geen makkelijke klus voor het team van bondscoach Tamara Cassimon want de bordjes bleven lang op 0-0 staan tot er in de 68ste minuut toch een Belgische goal viel. Hannah Eurlings (OH Leuven) zorgde voor de assist en Imani Prez kopte het winnende doelpunt voorbij de Kroatische doelvrouw Danijela Vidovic (1-0, 68ste minuut). Zo behaalden de Belgian Red Flames U17 hun eerste overwinning op Bosnische bodem na het 2-2-gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen het gastland. Met 4 op 6 hebben ze uitzicht op de Eliteronde want in de andere wedstrijd won Engeland met 4-0 tegen Bosnië-Herzegovina waardoor Engeland, de tegenstander op de laatste speeldag nu zondag 27 oktober 2019 in het Mladost Stadium van Kakanj, al zekerheid heeft van een ticket voor de Eliteronde.

U kan de volledige wedstrijd opnieuw bekijken dankzij Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (de Belgische goal kan U zien na 1:41:05)

***Dit waren de doelpuntenmakers op de 2de speeldag in groep 1:

België – Kroatië 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 68′ Imani Prez 1-0;

Engeland – Bosnië-Herzegovina 4-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 14′ Agnes Beever-Jones 1-0, 38′ Maria Edwards 2-0, 54′ Lucy Watson 3-0, 76′ Maisie Symonds 4-0.

***De stand na 2 wedstrijden is nu:

1. Engeland 2-6 (6-0);

2. België 2-4 (3-2);

3. Bosnië-Herzegovina 2-1 (2-6);

4. Kroatië 2-0 (0-3);

Engeland is met 6 op 6 zeker van kwalificatie voor de Eliteronde!

***Het programma van de laatste speeldag op zondag 27 oktober 2019 is:

Kroatië – Bosnië-Herzegovina (13u30);

België – Engeland (13u30);

U kan alle updates volgen via het matchcenter van de UEFA:

https://www.uefa.com/womensunder17/matches/#/mt/2019/10

Lees nog meer over België – Kroatië via:

https://www.uefa.com/womensunder17/match/2025858–belgium-vs-croatia/?iv=true

Lees nog meer over Engeland – Bosnië-Herzegovina via:

https://www.uefa.com/womensunder17/match/2025857–england-vs-bosnia-and-herzegovina/?iv=true

De eerste EK-kwalificatieronde bestaat uit 11 groepen waarbij de eerste en de tweede van elke groep zich plaatsen voor de Eliteronde net als de vier beste derdes uit alle groepen die het beste resultaat haalden tegen de top 2 van elke groep. Spanje en titelverdediger Duitsland zijn rechtstreeks geplaatst voor de Eliteronde. Zweden, dat tussen 9 en 22 mei van volgend jaar het EK voor de WU17 zal organiseren, is als gastteam rechtstreeks geplaatst voor die eindronde.

Bekijk ook nog het Belgische duel van maandag 21 oktober 2019 tegen gastland Bosnië-Herzegovina met dank aan Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (met Belgische goals van Imani Prez op 53:06 en van Luna Vanzeir 02:01:14)

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share