Share

Op zondag 19 januari 2020 was het tijd voor een beetje voetbal aan zee. In het Sportcentrum Ter Polder aan de Spuikomlaan in Bredene stond de topaffiche in de eerste provinciale West-Vlaanderen op het programma. KSV Bredene, de tweede in de stand, ontving leider KFC Heist Ladies.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KSV Bredene onder leiding van coach Peter Cuffez won dit duel dus met 6-1 nadat het bij de rust al 2-0 voor stond. In de eerste helft scoorde Lisa Quartier vanuit vrije trap (1-0, 12de minuut) en zorgde Alaia Annot na een aanval over vele stations even over het halfuur voor de verdubbeling van de score (2-0, 34ste minuut).

KSV Bredene voor de aftrap van de topaffiche tegen leider KFC Heist Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Na de rust liep KSV Bredene eerst verder uit via Lisa Quartier met haar tweede goal van de namiddag (3-0, 54ste minuut) en een doelpunt van Sarah Metsu (4-0, 62ste minuut). Vervolgens lukte de ingevallen Joke Van De Velde een vijfde doelpunt na alweer een mooi opgezette aanval vanuit de eigen verdediging (5-0, 84ste minuut) waarna captain Sarah Metsu met haar tweede goal van de namiddag het half dozijn vol maakte (6-0, 89ste minuut). De ingevallen Laure Coppens, vorig seizoen nog in derde provinciale bij KSK Wenduine, redde de eer voor de bezoekers met haar tweede goal van het seizoen (6-1, 90ste minuut). 

Luister naar Laure Coppens (KFC Heist Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Yellow Flame Lina Meeuwis (KSV Bredene) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sarah Metsu (KSV Bredene) dankzij Vrouwenteam TV:

KSV Bredene komt in de stand terug tot op 4 punten van de leider (43 tegen 39) maar het heeft nog een wedstrijd te goed dus zal het de komende weken nog spannend worden in de eerste provinciale West-Vlaanderen in de strijd voor de titel en de promotie naar het nationale vrouwenvoetbal.

KFC Heist Ladies, de leider in eerste provinciale West-Vlaanderen. Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Op de volgende speeldag op zondag 26 januari 2020 ontvangt KFC Heist Ladies onder leiding van coach Charlotte Loeys aan de Pannenstraat 282 om 14 uur KVK Avelgem. KSV Bredene speelt een half uur later aan de Kouterstraat 85 in Merkem tegen het belotenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem. Op zondag 2 februari 2020 gaat KFC Heist Ladies om 14 uur op bezoek bij KFC Moerkerke. KSV Bredene speelt dan thuis een derby tegen Ladies Oudenburg met aftrap om 15 uur.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share