Share

In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 stonden er geen wedstrijden op het programma in de tweede klasse. Er werd wel een volledige speeldag afgewerkt in de eerste klasse waar er een topaffiche tussen FWS Woluwe en SC Eendracht Aalst plaatsvond. Daarnaast kon men in Genk en Oostakker terecht voor de twee halve finales in de Beker van België. Hieronder krijgt U een overzicht met alle uitslagen.

***Beker van België 2019-2020 – Halve finales:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 0-3 (rust: 0-0);

Bekijk een samenvatting van dit duel dankzij Christophe Evrard (RSCA TV):

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht:

Foto’s Paul Dijkmans

KAA Gent Ladies – Standard 0-1 (rust: 0-0);

Bekijk het enige doelpunt van de wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

De ploegen die uit speelden haalden het dus in de halve finales waardoor we is pas voor de tweede keer een finale krijgen tussen RSC Anderlecht en Standard. De eerste keer dat dit gebeurde was in 1995 en toen won Standard met 3-1. De finale is gepland voor zondag 19 april 2020 en die zou volgens Sporza doorgaan in het Lotto Park van Anderlecht.

Bekijk foto’s rond KAA Gent Ladies – Standard van Sevil Oktem en Stijn Audooren via:

Sportpix.be

***1ste klasse – 17de speeldag:

KRC Genk Ladies B – KV Mechelen 0-1;

DVC Eva’s Tienen – OH Leuven B 1-1;

FWS Woluwe – SC Eendracht Aalst 2-0;

SV Zulte Waregem – Massenhoven 2-1;

KAA Gent Ladies B – Kontich 3-2;

FW Diksmuide Merkem – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-0;

Standard B – VC Moldavo 0-1;

USGTH Ladies bye;

SC Eendracht Aalst blijft ondanks de eerste nederlaag van het seizoen leider met 45 punten uit 16 wedstrijden. Het heeft 10 punten voorsprong op het beloftenteam van KAA Gent Ladies en op Fémina White Star Woluwe, de ploeg die een einde maakte aan de ongeslagen reeks van de leider en de herfstkampioen. VC Moldavo boekte een 6de overwinning op rij en is vierde met 33 punten uit 16 duels. Onderaan pakte Famkes Westhoek Diksmuide Merkem 3 belangrijke punten waardoor het nu 10de is met 16 punten uit 15 duels. Ook het beloftenteam van KRC Genk Ladies heeft al 11de 16 punten maar uit 16 wedstrijden. Massenhoven is 12de met 15 punten uit 16 wedstrijden, KV Mechelen klom omhoog naar de 13de plaats met nu 14 punten uit 16 wedstrijden. USGTH Ladies is 14de met 13 punten uit 15 duels, KSK Voorwaarts Zwevezele sluit nu de rij als 15de met 12 punten uit 15 wedstrijden. 

***Nog meegeven dat drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert in de FA Women’s Cup zich met haar club Manchester City wist te plaatsen voor de achtste finales en dat na winst in de derby op bezoek bij Manchester United. Het werd daar voor 1.948 toeschouwers 2-3. Tessa Wullaert startte in de basis en mocht bij een 1-3-voorsprong na 78 minuten gaan uitblazen toen ze vervangen werd door Laura  Coombs. Manchester City is de bekerhouder in Engeland.

Lees een wedstrijdverslag via:

https://www.manutd.com/en/news/detail/man-utd-women-v-man-city-women-match-report-25-january-2020

***Op de 14de speeldag van de Franse D1 Arkema won Olympique Lyonnais thuis met 5-0 tegen Reims. Belgian Red Flame Janice Cayman, die de tweede editie van de vrouwelijke Gouden Schoen won, mocht na 72 minuten invallen voor Engels international Lucy Bronze.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share