Share

KVC De Toekomst Borsbeke mag in de tweede provinciale Oost-Vlaanderen stilaan gaan uitkijken wanneer hun tweede titelfeest in twee opeenvolgende seizoenen zal plaatsvinden. Ook na hun duel van vrijdagavond 24 januari 2020 thuis tegen de eerste achtervolger KFC Evergem Center blijven ze immers ongeslagen en met het maximum van de punten.

Een duel tegen de eerste achtervolger is niet altijd eenvoudig maar KVC De Toekomst Borsbeke had niet zoveel moeite om KFC Evergem Center (waar met Christine Saelens en Angelique Dewulf oude bekenden van het hoogste niveau in het Belgische vrouwenvoetbal aktief zijn) opzij te zetten. Het liep al voor het half uur tot 3-0 uit dankzij doelpunten van Johanna Govaert (1-0, 10de minuut), Lore De Punt (2-0, 20ste minuut) en Annelies Van Den Steen (3-0, 29ste minuut). Na de pauze  maakten Johanna Govaert met haar tweede van de avond (4-0, 51ste minuut), de ingevallen Amelie Peeters (5-0, 56ste minuut) en Bieke Wynant (6-0, 90ste minuut) eerst het half dozijn vol vooraleer de bezoekers eerst de eer wisten te redden via Anouck Vervaet (6-1, 90ste + 1′ minuut) en vervolgens ook nog een tweede doelpunt wisten te scoren via Yana Verbesselt (6-2, 90ste + 2′ minuut).

De eindstand was dus met 6-2 een tennisscore waardoor het team van coach Renilde Clompen nu in een competitie met 12 ploegen nog altijd het maximum van 39 punten op 39 heeft. Het beloftenteam van Olsa Brakel, dat op de 13de speeldag thuis met 2-1 won tegen SVH Waasmunster, is nu alleen tweede met 29 punten uit 13 duels en zij gaan op de volgende speeldag op bezoek bij KFC Evergem Center, voorlopig derde met 26 punten uit 13 wedstrijden. Op diezelfde vrijdagavond 31 januari 2020 mag KVC De Toekomst Borsbeke opnieuw thuis spelen. Het ontvangt dan aan de Pastorijstraat VKS Hamme-Zogge voorlopig 9de in de 2de provinciale Oost-Vlaanderen met 14 punten uit 13 wedstrijden. De aftrap is opnieuw gepland om 20 uur 15.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share